Rusia anunță primul deces din cauza coronavirusului. O femeie de 79 de ani care suferea și de alte boli

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 14:52
Rusia anunță primul deces din cauza coronavirusului. O femeie de 79 de ani care suferea și de alte boli
Rusia a anunțat joi primul deces din cauza coronavirusului

Rusia a anunțat joi primul deces din cauza coronavirusului. Este vorba de o femeie de 79 de ani internaată la Moscova și care suferea de mai multe boli cronice.

Rusia anunță primul deces din cauza coronavirusului

Conform site-ului sputniknews.com, o femeie de 79 de ani, internată din 13 martie, este primul deces confirmat de Rusia din cauza pandemiei de coronavirus.

”Femeia a fost tratată la o clinică privată de asistență medicală, iar după ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus a fost transferată la un spital de boli infecțioase. Ea a stat la izolare și a fost supusă unui tratament complet”, a declarat Svetlana Krasnova, medicul șef al spitalului de boli infecțioase.

Potrivit acesteia, femeia care a decedat joi dimineață suferea de diabet, boli vasculare aterosclerotice și hipertensiune arterială, care cumulate cu contactarea virusului au dus la moartea pacientului.

Rusia a luat măsuri încă de la începutul anului

În acest moment, în Rusia sunt confirmate 147 de cazuri de infectare cu coronavirus, un deces și nouă perosane vindecate.

Uniunea Europeană a acuzat Rusia că alimentează dezinformarea legată de epidemia de coronavirus, în scopul de a crea panică printre țările occidentale și de a semăna neîncrederea în autorități.

Rusia strânge animalele fără stăpân de pe străzi şi extermină şobolanii, ca măsuri de precauţie împotriva coronavirusului. Organizaţiile pentru protecţia animalelor de la Moscova spun că acţiunile sunt crude şi neântemeiate din punct de vedere ştiinţific.

La sfârșitul lunii ianuarie, autoritățile ruse au decis chiar să închidă granița cu China, pentru a se ține departe de amenințarea virusului ucigaș. Frontiera Rusiei cu China se întinde pe o lungime de nu mai puțin de 4.250 de kilometri. În plus, autorităţile îi îndeamnă pe cetățenii ruși să nu mai plece în China, ”cel puţin dacă aceasta nu este absolut necesar”.

De asemenea, Ministerul de Externe din Rusia a anunţat printr-un comunicat suspendarea temporară a vizelor electronice pentru chinezi în punctele de trecere în Extremul Orient (rus), în enclava europeană Kaliningrad şi la Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia şi o importantă destinaţie pentru turști.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×