Rusia își închide granița cu China, în cadrul măsurilor de combatere a răspândirii coronavirusului

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
30/01/2020, 20:49
Rusia își închide granița cu China, în cadrul măsurilor de combatere a răspândirii coronavirusului
Rusia închide granița cu China din cauza coronavirusului. Sursa: dw.de

Rusia trece la măsuri extreme în fața coronavirusului. Autoritățile ruse au decis chiar să închidă granița cu China, pentru a se ține departe de amenințarea virusului care a ucis deja 170 de oameni.

Rusia își închide granița cu China de teama coronavirusului

Rusia a anunţat joi că vrea să închidă granița cu China, în cadrul măsurilor de combatere a răspândirii noului coronavirus, care a făcut până în prezent cel puţin 170 de morţi, informează stirileprotv.ro. Frontiera Rusiei cu China se întinde pe o lungime de nu mai puțin de 4.250 de km.

„Un ordin a fost semnat astăzi şi el a intrat în vigoare. Vom informa astăzi pe toată lumea despre măsurile luate privind închiderea frontierei în Extremul Orient rus”, a anunţat premierul Mihail Mişustin, dar fără să ofere detalii cu privire la o dată anume şi nici dacă închiderea frontierei va însemna şi închiderea porturilor.

De joi nu se mai emit vize pentru cetățenii chinezi prin punctele de trecere din Extremul Orient

De asemenea, Ministerul de Externe din Rusia a anunţat printr-un comunicat suspendarea temporară, începând de joi, a vizelor electronice pentru chinezi în punctele de trecere în Extremul Orient (rus), în enclava europeană Kaliningrad şi la Sankt-Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia şi o importantă destinaţie pentru turști.

În plus, autorităţile îi îndeamnă pe cetățenii ruși să nu mai plece în China, ”cel puţin dacă aceasta nu este absolut necesar”.

Moscova a anunțat cu o zi înainte, miercuri, că îşi va limita legăturile feroviare cu China începând de vineri, 31 ianuarie, lăsând doar legăturile directe Moscova-Beijing.

În Rusia nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu noul coronavirus de la apariţia acestuia în oraşul chinez Wuhan.

De asemenea, numeroşi chinezi, turişti, pecum și muncitori, se află în Rusia, în special în Siberia şi Extremul Orient. Aceştia folosesc pe scară largă avioanele de pe aeroporturile ruseşti ca punct de plecare către ţările europene.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×