6.000 de turiști sunt blocați pe o navă de croazieră, în Italia! Doi cetățeni chinezi prezintă simptomele temutului coronavirus

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
30/01/2020, 19:50
6.000 de turiști sunt blocați pe o navă de croazieră, în Italia! Doi cetățeni chinezi prezintă simptomele temutului coronavirus
6.000 de turiști sunt blocați pe o navă de croazieră, în Italia, din cauza coronavirusului. Sursa foto: cruiseindustrynews.com

O călătorie de vis s-a transformat rapid într-un adevărat coșmar pentru nu mai puțin de 6.000 de turiști care au plecat într-o croazieră de lux. Aceștia sunt blocați pe navă, după ce doi cetățeni chinezi au prezentat simtomele temutului coronavirus.

6.000 de turiști sunt blocați pe o navă de croazieră, în Italia, din cauza coronavirusului

Nava cu care turiștii au plecat în croazieră este sub pavilion italian, iar cuplul respectiv a ajuns în Italia pe 25 ianuarie și s-a urcat la bordul navei Costa Smeralda, în portul Savona.

După doar câteva zile, cei doi cetățeni chinezi au început să acuze stări de febră și chiar să aibă dificultăți de respirație, potrivit The Guardian.

Cuplul de chinezi s-a plimbat și prin Marsilia și prin porturturile din Spania

Mai mult de atât, cuplul chinez a vizitat orașul francez Marsilia și porturile spaniole din Barcelona și Palma de Mallorca, chiar înainte de a prezenta simptomele temutului coronavirus. Săptămâna aceasta, nava de croazieră a ajuns la Civitavecchia, la nord de Roma.

Niciunul dintre cei 6.000 de pasageri aflați la bord nu este lăsat acum să coboare de pe navă până nu sunt efectuate controale medicale pentru a vedea dacă cei doi sunt infectați cu virusul mortal din China.

Între timp, Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat joi dimineață că 170 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte peste 1.700 de cazuri au fost confirmate.

Astfel, numărul oficial al celor care s-au îmbolnăvit de teribilul virus a ajuns la peste  7.700 de oameni, relatează Mediafax. Pe lângă cazurile confirmate, mai există și alte 12.167 posibile cazuri, au precizat autoritățile chineze. Oficialii chinezi spun însă că numărul celor care au contractat virusul mortal este mult mai mare.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai.

Temutul virus a ajuns și în alte țări, precum Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Filipine, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×