Accident pe Dunăre, la mila 43! Un navă cargo a intrat într-un vapor de croazieră. Cinci persoane rănite

Accident pe Dunăre, la mila 43! Un navă cargo a intrat într-un vapor de croazieră. Cinci persoane rănite
Accident pe Dunăre, între o navă de tip cargo și alta de croazieră *foto: tulceanoastra.ro

Accident grav în Delta Dunării, la mila 43. Un vapor de croazieră a fost lovit de o navă de tip cargo. Căpitanul a fost nevoit să întoarcă vaporul în portul Tulcea, după ce a avut probleme la structura bărcii. Mai multe persoane au fost rănite, iar trei dintre ele au avut nevoie de îngrijiri medicale specializate. Cel mai grav caz a fost al unei femei de 78 de ani care avea probleme cardiace.

Accident pe Dunăre, între o navă cargo și una de croazieră

Accidentul s-a produs în apropiere de Tulcea: „La mila 43 a avut loc un impact între un cargo și o navă de croazieră, în urma căruia a rezultat mai multe victime. Nava de croazieră a ajuns în portul Tulcea și a solicitat o intervenție de urgență. Acolo o ambulanță a preluat două victime, o mamă și o fiică. Mama avea un traumatism toracic, fiica un traumatism la nivel membrului inferior.

Echipajul medical a mai inspectat alte 3 victime, doar una a ajuns la spital, cu probleme toracice, în timp ce celelalte două au refuzat transferul la spital. Femeia în vârstă de 78 de ani este supusă unor inspecții speciale, având și probleme cardiace”, a spus Dumitru Vâlcu, Directorul Serviciului de Ambulanță Tulcea, la Digi 24.

Accident pe Dunăre, între o navă de tip cargo și alta de croazieră
Accident pe Dunăre, între o navă de tip cargo și alta de croazieră *foto: radioconstanta.ro

Dosar pentru vătămare corporală din culpă în urma accidentului de pe Dunăre

În acest caz s-a deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă: „Un cargo, sub un pavilion străin, în timp ce naviga pe Dunăre, s-a lovit de o navă de croazieră. Ultima a suferit mai multe probleme la nivelului structurii. În urma acestui eveniment nu s-a produs poluarea mediului sau blocarea canalului navigabil. În prezent au loc cercetări și s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a explicat și Irina Manolache, purtător de cuvânt IPJ Tulcea

Știre în curs de actualizare

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×