Rujeola se răspândește tot mai mult în România, astfel că, în decursul ultimei săptămâni, alte 53 de cazuri au fost confirmate, în cinci județe.
Bilanțul cazurilor de îmbolnăviri este în creștere
Numărul total al îmbolnăvirilor cauzate de rujeolă a ajuns la 19.381, din care 64 de persoane și-au pierdut viața, anunță Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
În perioada 10-14 februarie, pe teritoriul României, au fost raportate încă 53 de cazuri nou-confirmate, în cinci judeţe, arată datele centralizate.
Dintre acestea, cele mai multe cazuri noi au fost raportate în județul Suceava, 35, urmat de Caraș-Severin și Timiș, câte 6 cazuri, Brașov, 5 și 1 în Arad.
Centralizarea datelor de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile arată că numărul total de cazuri cu rujeolă a ajuns la 19.381.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Cea mai bună măsură de precauție este vaccinarea
Dintre acestea, au fost confirmate 16 decese, mai anunță CNSCBT.
Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații, astfel că, din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare.
Mai mult, datele arată că pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar) boala este mortală.
Cea mai bună formă de protecție împotriva acestei boli este vaccinul împotriva rujeolei (pojarului), ce protejează copiii împotriva acestei afecțiuni.
Statisticile furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile arată că în România 9 din 10 parinți își vaccinează copiii.