Rugăciunea închinată Sfintei Parascheva care îți aduce pace și liniște sufletească

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
12/10/2019, 14:38
Rugăciunea închinată Sfintei Parascheva care îți aduce pace și liniște sufletească
Rugăciunea închinată Sfintei Parascheva. Sursa foto: adevarul.ro

Pe 14 octombrie, Biserica Ortodoxă Română o prăznuiește pe Sfânta Parascheva, cunoscută și sub numele de Paraschiva, ocazie cu care sute de mii de credincioși din întreaga lume participă la tradiționalul pelerinaj desfășurat la Catedrala Mitropoliei din Iași. În rândurile următoare, FANATIK îți prezintă rugăciunea închinată sfintei patroane a Moldovei, care odată rostită, îți va aduce pace și liniște sufletească.

Rugăciunea închinată Sfintei Parascheva

Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut toata faptura, nu intoarce fata Ta de la noi pacatosii, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre, ce in toata ziua, nenumarate, cu nesocotinta le savarsim.Noi suntem pacatosi, netrebnici si plini de rautate; iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii. Nu ne lasa, Doamne!

Nu trece rugaciunea noastra, a pacatosilor, nici ne rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci pentru ca nu suntem vrednici a castiga milostivirea prin sarguinta cea de toate zilele, daruieste-ne-o Tu ca un indurat mult-Milostiv. Doamne, pentru rugaciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea si ne intareste cu Duhul Tau cel stapanitor, ca din adancul inimilor, cu bucurie sa slavim prea­sfant numele Tau in veci. Amin”, este textul rugăciunii pe care credincioșii o rostesc în această perioadă, pentru a scăpa de necazuri.

Sfânta Parascheva. Sursa foto: antena3.ro
Sfânta Parascheva. Sursa foto: antena3.ro

CFR Călători, trenuri suplimentare pentru pelerinajul Sfintei Parascheva

Cu ocazia celui mai mare pelerinaj din întreaga țară, CFR Călători vine în întâmpinarea credincioșilor și anunță introducerea a două trenuri suplimentare, în perioada 11-15 octombrie, pentru ca transportul să se desfășoare în cele mai bune condiții. Totodată, compania precizează că, în vederea acestui moment special pentru întreaga suflare creștină, au fost suplimentate vagoanele trenurilor de legătură dintre marile orașe și municipiul Iași, unde sute de mii de pelerini se adună în fiecare an.

Pentru a preîntâmpina situaţiile neplăcute generate de epuizarea locurilor la trenuri, CFR Călători recomandă pasagerilor să îşi programeze din timp călătoria către destinaţiile dorite, să folosească toate trenurile puse la dispoziţie de CFR Călători din graficul unei zile de circulaţie şi să îşi cumpere cu anticipaţie legitimaţiile de călătorie utilizând toate canalele de distribuţie, au mai transmis reprezentanții CFR Călători.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×