Românii vor avea pașapoarte noi. ”Sunt cele mai sigure din lume”. Cât de mult va afecta asta prețul de eliberare?

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/01/2019, 15:54
Românii vor avea pașapoarte noi. ”Sunt cele mai sigure din lume”. Cât de mult va afecta asta prețul de eliberare? GALERIE FOTO
Noi pașapoarte pentru români

Schimbări majore pentru pașapoartele românilor! Aspectul actului de călătorie în străinătate este total altfel! Ministerul de Interne a schimbat forma și conținutul actelor în cauză, astfel că documentele vor avea o altă înfățișare și o stemă diferită. Aceste schimbări ale pașapoartelor au venit ca urmare a noilor reguli care au în vedere protecția datelor cu caracter personal. Cea mai mare schimbare desigur că va fi culoarea, din roşu-vişiniu va fi roșu închis.

Toate acestea pentru un mai mare impact viziual la controlul documentelor. „Datorită acestor noi elemente de siguranţă şi de design, documentele de călătorie româneşti vor fi printre cele mai sigure paşapoarte la nivel internaţional, fiind extrem de greu de contrafăcut. Noile modificări nu vor influenţa costul paşaportului plătit de cetăţean.”

Pașapoarte noi pentru români!

Mirel Toancă, șeful Direcției Generale de Pașapoarte a explicat de ce era nevoie de o asemenea schimbare și care vor fi acestea. „Noile paşapoarte au elemente de siguranţă care le vor face aproape imposibil de falsificat şi un design modern cu detalii inspirate din istoria şi geografia ţării noastre. Fiecare filă a noilor paşapoarte conţine un desen stilizat al unui monument istoric sau al unui obiectiv turistic cunoscut din România, precum Delta Dunării, Lacul Roşu, Peştera Scărişoara, oraşul medieval Sighişoara ş.a. 

Așa arată noile pașapoarte
Așa arată noile pașapoarte

Cu această nouă generaţie de paşapoarte facem un pas în viitor, prin complexitatea elementelor de protecţie împotriva fraudării documentelor. O parte a elementelor menţionate pot fi văzute cu ochiul liber, în diferite spectre de lumină, inclusiv în infraroşu, dar sunt şi elemente care pot fi sesizate doar cu ajutorul unor dispozitive speciale.

Românii vor avea noi pașapoarte
Românii vor avea noi pașapoarte

De asemenea, sunt utilizate cerneluri speciale, de securitate, cu filigran şi fir metalic, fir de coasere în trei culori – roşu, galben şi albastru, una dintre culori fiind fluorescentă. În masa hârtiei este inserat un fir metalic fluorescent, care în lumină UV reacţionează în trei culori: roşu, galben-verzui şi albastru”, a declarat Mirel Toancă despre noile pașapoarte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×