Se schimbă din nou paşapoartele românilor. Vor fi diferenţe de culoare şi conţinut

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
10/01/2019, 08:21
Se schimbă din nou paşapoartele românilor. Vor fi diferenţe de culoare şi conţinut
Pașapoartele românilor își schimbă forma și conținutul

Paşapoartele simple electronice se schimbă din nou! După ce anul precedent a fost schimbată durata lor de valabilitate de la 5 ani la 10, pentru cei majori, ministerul de Interne doreşte noi modificări ce ţin de formă, dar şi de conţinutul acestora. Proiectul a fost propus de MAI, adoptat de Executiv şi urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Oamenii legii vor să modifice culoarea pașaportului simplu electronic, care este valabil 10 ani, din roșu-vișiniu, în roșu închis pentru a-l face mai vizibil.

De altfel, nu este singura schimbare pe care o cere Ministerul de Interne.  Pașapoartele vor avea de acum stema țării gravată 3D și va fi completată cu o coroană, iar pe a doua copertă a noului pașaport vor apărea mențiuni noi.  Mai mult, ministerul de Interne vrea modificări la conținutul tuturor celor trei tipuri de documente: pașaportul electronic diplomatic, cel de serviciu și cel simplu. Acestea vor avea rubrici identice, însă culori diferite, iar, potrivit trendului european, cel diplomatic este negru și cel de serviciu are culoarea albastră.

Se schimbă pașapoartele românilor. Acestea vor deveni roșu închis și vor avea rubrici noi

De asemenea, și pașapoartele britanicilor vor suferi modificări. Ministerul de Interne a anunțat că, după Brexit, pașapoartele eliberate pentru cetățenii Regatului Unit vor avea altă copertă. Astfel, noile pașapoarte nu vor mai avea culoarea bordo, ci vor reveni la albastrul lor de odinioară. Acestea nu vor mai fi livrate decât odată cu reînoirea contractului cu fabricantul, mai exact, din luna octombrie 2019. Așadar, între data Brexit-ului, 29 martie și luna octombrie 2019, cele care încă mai sunt îmbrăcate în bordo vor fi în continuare folosite, însă mențiunea ”Uniunea Europeană” va dispărea.

Se schimbă din nou paşapoartele românilor. Vor fi diferenţe de culoare şi conţinut
După ce anul precedent a fost schimbată durata lor de valabilitate de la 5 ani la 10, pentru cei majori, ministerul de Interne doreşte noi modificări

Printre cei bucuroși de schimbare se numără și deputații britanici. ” Un frumos cadou de Crăciun pentru cei cărora le pasă de identitatea naţională: reintroducerea propriului nostru paşaport britanic este un simbol puternic de revenire a Regatului Unit”, a scris Andrew Rosildell pe Twitter.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×