Românii nu au respectat Ordonanța militară. Peste 1700 de amenzi aplicate de poliție în prima noapte

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 15:02
Românii nu au respectat Ordonanța militară. Peste 1700 de amenzi aplicate de poliție în prima noapte
Românii nu au respectat Ordonanța militară. Peste 1700 de amenzi aplicate de poliție în prima noapte. Sursa foto: hepta.ro

Poliția Română a avut mult de lucru în prima noapte după ce Ordonanța militară anunțată de autoritățile din fruntea statului a intrat în vigoare. Oamenii legii au aplicat peste 1700 de sancțiuni contravenționale pentru românii ”nocturni” care nu au băgat în seamă textul ordonanței.

Românii nu au respectat Ordonanța militară. Peste 1700 de amenzi aplicate de poliție în prima noapte

Românii nu au respectat Ordonanța militară anunțată sâmbătă de autoritățile din Ministerul de Interne, în ciuda faptului că amenzile sunt destul de usturătoare.

Mai multe persoane din București și din țară nu au respectat măsura restricționării circulației, fiind depistate și sancționate în prima noapte în care au intrat în vigoare prevederile Ordonanței militare nr. 2 din 2020, anunță Poliția Română prin intermediul unui comunicat de presă.

„La data de 23 martie a.c., începând cu ora 22.00, echipaje mixte, formate din polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, polițiști ai Poliției Locale a Municipiului București și jandarmi ai Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, au desfășurat o acțiune pe raza municipiului București care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 2 din 21.03.2020.

În urma acțiunii au fost aplicate 188 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 234.400 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor art. 5 alin. (1) din Ordonanța Militară nr. 2/2020, referitoare la condițiile în care se poate realiza circulația persoanelor, în intervalul orar 22.00 – 06.00″.

În perioada 23 martie, ora 22.00 – 24 martie 2020, ora 06.00, la nivel național, au fost depistate 1.741 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației în intervalul orar 22.00-06.00.”, se arată în comunicat.

Românii nu respectă nici izolarea impusă

În continuare, românii izolații la domiciliu continuă să creeze probleme poliției din țară și comit gesturi de inconștiență.

Astfel, conform informațiilor oferite de poliție, 22 de persoane aflate în izolare au fost depistate că au părăsit locația, iar polițiștii au aplicat față de acestea 19 sancțiuni contravenționale.

Textul Ordonanței militare nr. 2 din 2020 prevede că persoanele izolate la domiciliu care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×