Prima noapte de restricții! Oamenii prinși pe străzi au fost verificați de poliție. Răspunsuri inedite ale celor prinși în fapt

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 10:30
Prima noapte de restricții! Oamenii prinși pe străzi au fost verificați de poliție. Răspunsuri inedite ale celor prinși în fapt GALERIE FOTO
Polițiștii au dat amenzi celor care nu aveau un motiv pentru a ieși din case. Sursa foto - hepta.ro

A fost prima noapte de restricții în România, o noapte destul de agitată în care oamenii legii au avut mult de furcă. Sute de persoane au ieșit pe străzi nesocotind ordonanța militară. Echipajele de poliție și jandarmerie au patrulat non stop.

Prima noapte de restricții!

Trebuie specificat că orice persoană care se afla pe stradă după ora 22.00 a fost verificată de oamenii legii. Din fericire, cei mai mulți aveau declarația pe proprie răspundere și adeverință.

Au existat însă și cazuri în care au spus că nu știau absolut nimic despre interdicții, în timp ce alți oameni au motivat că au ieșit să cumpere mâncare

Oamenii prinși pe străzi au fost verificați de poliție

„Mă duceam să îmi iau ceva de mâncare, e închis. Chiar nu am ştiut de legea asta, că nu ai voie să ieşi din casă după ora 22.00. Nu m-am uitat la tv, nu am treabă cu tv”, a spus un tânăr din Galaţi, care nu a scăpat de sancţiune.

Redăm acum dialogul surprins de Digi 24 între un polițist și mai mulți oameni.

Polițist: Știți de noua lege care a intrat în vigoare. După ora 22:00 sunt interzise deplasările în alte condiții decât de la și la serviciu.

Polițist: Aveți un document de identitate?

Bărbat: Nu.

Polițist: Niciun document de identitate?

Bărbat: Nu. Le-am avut și nu le mai am.

Femeie: E o prostie chestia asta.

Jandarm: Câți oameni au murit până acum vi se pare că e o prostie?

Vă readucem aminte că începând cu ora 22, luni seara, a intrat în vigoarea prevederea din Ordonanța militară 2, care interzice cetățenilor să iasă din casă noaptea, între orele 22-6.

Oamenii pot ieși totuși din casă însă doar pentru strictul necesar, printre care cumpărături de bază, asistență medicală care nu poate fi amânată, îngrijirea bătrânilor, sau deplasări scurte în apropierea locuinței, precum și alte deplasări urgente.

Toți cei care părăsesc domiciliul trebuie să completeze o declarație în care să menționeze motivul ieșirii, sau să aibă o adeverință de la serviciu, care să menționeze că deplasarea este făcută în scop profesional.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×