Oamenii, trimiși acasă de Poliție, prin apel la megafon în Sectorul 1. În Sectorul 2 s-au închis unele parcuri

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 16:59
Oamenii, trimiși acasă de Poliție, prin apel la megafon în Sectorul 1. În Sectorul 2 s-au închis unele parcuri
Parcurile vor fi închise în București

Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2 al capitalei a anunțat că a decis închiderea locurilor de joacă și a parcuri, începând cu 21 martie.

Parcurile se închid în București

În Sectorul 1, oamenii sunt trimiși acasă de polițiști, prin intermediul megafonului

“Am luat decizia închiderii locurilor de joacă și a spațiilor de recreere începând de azi, sâmbătă, 21 martie, ora 14.00. Am fost informat de cei aflați în teren că aceste locuri sunt pline de cetățeni, prin urmare consider că este responsabilitatea mea să iau această măsură”, a explicat Dan Cristian Popescu pe Facebook.

Cu toate acestea, nu toate parcurilor au fost închise. Parcul Tei, Parcurile Plumbuita I și II, Parcul Național și Aleea Belvedere, Parcul Cinema Floreasca, Parcul Morarilor, Parcul Cosmos, Parcul Creangă, Parcul Obor, Parcul ACR, Parcul Motodrom și Parcul Titus Ozon rămân momentan accesibile publicului.

„Parcurile rămase deschise impun aceeași conduită socială și aceleași măsuri de prevenție: respectarea distanței de 2 metri între cetățeni, purtarea măștii și a mănușilor de unică folosință, evitarea locurilor aglomerate.

Fac un apel la responsabilitate: vă rog, respectați regulile impuse de autorități pentru a rămâne cu toții sănătoși”, a completat politicianul.

Mesaj pentru bucureșteni din partea viceprimarului
Mesaj pentru bucureșteni din partea viceprimarului

Sectorul 1 folosește Poliția în lupta cu coronavirus

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, nu a luat momentan măsura închiderii parcurilor, însă îi trimite pe oameni acasă cu ajutorul polițiștilor. „Unii înțeleg, alții nu. Acest mesaj va fi de acum încolo în fiecare zi. Nu putem să îi obligăm să nu intre în parc, nu aplicăm nici amenzi”, a explicat Tudorache la Digi 24.

Oamenii par incapabili să stea în casă în aceste zile. În toate orașele din România sunt surprinși sute de oameni care fie ies la cumpărături, fie merg la picnic. În aceste condiții, autoritățile se pregătesc de ce e mai rău în momentul în care sărbătoarea Paștelui se apropie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×