Românii infectați cu coronavirus de pe nava Diamond Princess s-au vindecat

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
05/03/2020, 11:51
Românii infectați cu coronavirus de pe nava Diamond Princess s-au vindecat
Românii infectați cu coronavirus de pe nava Diamond Princess s-au vindecat. Sursa foto: Hepta

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că românii de pe nava Diamond Princess, infectați cu noul coronavirus, s-au vindecat.

Românii de pe Diamond Princess s-au vindecat de coronavirus

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, prin Grupul de Comunicare Strategică, că românii infectați cu coronavirus de pe nava de croazieră Diamond Princess s-au vindecat.

„Cei doi cetățeni români infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și internați într-un spital din Japonia au fost declarați vindecați și vor fi externați. Cetățenii români se vor întoarce în țară”, transmite Grupul de Comunicare Strategică printr-un comunicat.

MAI a anunțat că joi, la nivel național, se mai află în carantină 38 de persoane, în cazul cărora se fac verificări periodice pentru a se vedea dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus), în timp ce alte 11.311 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

„Vă reamintim că pe teritoriul României au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat”, mai precizează instituția.

În România mai sunt înregistrate 5 cazuri de infecție cu covid-19

Ceilalți 5 pacienți infectați cu covid-19 se află internați la spitale din Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătatea fiind în acest moment bună.

Totodată, Grupul de Comunicare Strategică transmite că miercuri au fost înregistrate 69 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1011 la linia TELVERDE, deschisă special pentru informarea cetățenilor români.

„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, anunță MAI.

Insituția comunică și faptul că în acest moment sunt efectuate anchete epidemiologice la Suceava și Timișoara, cu scopul de a identifica toate persoanele cu care pacienții depistați pozitiv miercuri au intrat în contact.

„Facem apel la rudele persoanelor depistate pozitiv să respecte regulile de carantină și izolare și să nu încerce să viziteze pacienții internați, pentru că aceștia stau în izolare completă până când sunt declarați vindecați”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică din cadrul MAI.

Până la data de 4 martie 2020, au fost raportate 3.351 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×