Klaus Iohannis face un apel la calm în contextul COVID-19: ”Viața socială să nu devină victimă a unei epidemii de panică”

Adrian Ilie  
înStiri de ultima ora
04/03/2020, 22:04
Klaus Iohannis face un apel la calm în contextul COVID-19: ”Viața socială să nu devină victimă a unei epidemii de panică”
Klaus Iohannis la Ateneu/ Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la calm, astfel încât să nu apară o ”epidemie de panică” generate de informațiile legate de infecția cu coronavirus pe care autoritățile încearcă să o stopeze.

”Înțelepciune și echilibru”

În actualul context, în care ne concentrăm pe stoparea răspândirii infecţiei cu coronavirus, fac un apel la înţelepciune şi echilibru, la calm şi realism, pentru ca viaţa socială să nu devină victimă a unei epidemii de panică, pe fondul neîncrederii şi al ştirilor false”, a declarat Klaus Iohannis, la Gala Women in Economy 2020, de la Ateneul Român.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat, miercuri, că a fost depistat un nou caz de infecție cu coronavirus, tot la Timișoara. Este vorba de un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului care a fost declarat infectat marți.

La scurt timp, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a dezvăluit că s-a mai confirmat încă un caz de coronavirus, dar de această dată la Suceava. Este vorba de un pacient care are 71 de ani. În cursul zilei de miercuri, Direcția de Sănătate Publică a informat că în județul Suceava sunt în autoizolare 471 de persoane. 256 de persoane au călătorit în zonele de risc, iar 215 sunt membri de familie ale persoanelor care au venit din zona de risc.

Astfel toate cele trei cazuri de la Timișoara sunt direct legate între ele. Femeia de 38 de ani care a contactat coronavirusul în Italia a transmis agentul patogen bărbatului de 47 de ani care a stat lângă ea în avion, iar acesta l-a transmis nepotului său de 16 ani.

Din informaţiile pe care le am este confirmarea faptului că ancheta epidemiologică este folositoare, faptul că sunt identificate aceste persoane care sunt puse rapid sub tratament”, a spus ministrul Sănătății.

Cazuri asimptomatice

Unchiul adolescentului a fost testat pozitiv ieri și dus la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, însă testul de astăzi a ieșit negativ. Dacă același rezultat se va înregistra și mâine, bărbatul va fi declarat vindecat. La rândul său, nepotul acestuia este asimptomatic.

De altfel, încă de la internare, bărbatul nu prezenta simptomele asociate COVID-19.

Până acum sunt cinci cazuri de infecție, iar tânărul de 25 de ani din Gorj a fost deja declarat vindecat.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×