Coronavirus în România. Avem șase cazuri confirmate oficial, 35 de persoane în carantină instituţionalizată și peste 10.000 izolate la domiciliu

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
04/03/2020, 21:24
Coronavirus în România. Avem șase cazuri confirmate oficial, 35 de persoane în carantină instituţionalizată și peste 10.000 izolate la domiciliu
Coronavirusul, în pericol să se extindă și la nivelul României. Sursa foto: Captură Pro TV

Având în vedere că rata de răspândire a coronavirusului devine tot mai puternică pe zi ce trece, nu trebuie să ne surprindă faptul că agentul patogen denumit științific COVID-19 a ajuns și în România. În momentul de față, sunt șase cazuri confirmate oficial de autorități, în timp ce pentru 10. 771 de persoane a fost instituită izolarea la domiciliu.

Coronavirusul se extinde încet, dar sigur și în România. Ce spun autoritățile

De asemenea, conform datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică în cursul zilei de miercuri, 4 martie, alte 35 de persoane au fost plasate în carantină instituționalizată, fiind suspecte de infectarea cu virusul descoperit în China, la sfârșitul anului trecut.

Cu toate acestea, autoritățile susțin că nu poate fi vorba de epidemie sau de închiderea unor orașe, la fel cum se întâmplă în Italia, țara cu cel mai mare grad de infectare la nivel european.

Se cunoaşte cine de la cine şi n-avem niciun caz care a apărut de undeva de unde nu ştim originea bolii. Deci nu există faza asta de transmitere susţinută, cum zicem în comunitate şi lipsa acestei transmiteri la acest moment, normal că nu ne recomandă să venim şi să începem cu măsuri extrem de drastice.

La momentul în care trebuie să fie luate aceste măsuri, vor fi analizate la nivelul comitetului, la nivelul guvernului şi luate măsurile cât mai urgent posibil, când se impun”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Cei cinci pacienți testați pozitiv cu coronavirus se află în continuare internați, starea lor fiind stabilă

Toate cele 5 persoane care sunt internate în centrele specializate de tratare a bolilor infecţioase au o stare de sănătate stabilă, iar evoluţia lor medicală este permanent monitorizată.

Totodată, din datele centralizate la Ministerul Sănătăţii, 35 de persoane se află în carantină instituţionalizată, iar pentru 10.771 de persoane a fost instituită auto-izolarea la domiciliu”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Cât despre tânărul de 25 de ani din comuna gorjeană Prigoria, cunoscut și sub numele de „pacientul zero”, întrucât este prima persoană de pe teritoriul țării testată pozitiv cu coronavirus, situația sa este cel puțin ieșită din comun. Asta pentru că a fost externat, însă nu se poate întoarce acasă, având în vedere că întreaga familie se află izolate la domiciliu.

Prin urmare, va locui alături de bunica sa, în orașul Motru, spre nemulțumirea vecinilor, care se tem că ar putea contacta agentul patogen. Asta deși bărbatul a fost declarat oficial și poate merge oriunde dorește, fără niciun fel de restricții.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×