Încă un caz de coronavirus în România. Numărul total al infecțiilor a ajuns la șase / UPDATE

Adrian Ilie   
în Stiri mondene
04/03/2020, 16:18
Încă un caz de coronavirus în România. Numărul total al infecțiilor a ajuns la șase  / UPDATE
În Bucureşti, după personalul medical, începem cu testarea fiecărui cartier în parte. Pacienţii spitalelor sunt şi ei testaţi.Foto: Hepta

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că a fost depistat un nou caz de infecție cu coronavirus, tot la Timișoara. Este vorba de un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului care a fost declarat infectat marți. La scurt timp, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat. a dezvăluit că s-a mai confirmat încă un caz de coronavirus, dar de această dată la Suceava.

UPDATE, ora 16.09: S-a mai confirmat un caz de coronavirus, în Suceava. Este vorba de un pacient care are 71 de ani. În cursul zilei de miercuri, Direcția de Sănătate Publică a informat că în județul Suceava sunt în autoizolare 471 de persoane. 256 de persoane au călătorit în zonele de risc, iar  215 sunt membri de familie ale persoanelor care au venit din zona de risc.


UPDATE 15.33: Ambulanța a ajuns la domiciliul tânărului de 16 ani pentru a-l duce la spital. El s-a aflat încă de ieri în izolare la domiciliu pentru că intrase în contact cu o persoană diagnosticată cu coronavirus, anume unchiul său. Potrivit Digi24, bărbatul se simte bine, fără febră, tuse sau dureri în gât, fiind asimptomatic.


Legătura dintre cazurile de la Timișoara

Pe de altă parte, Costache a spus că testul de astăzi al bărbatului din Timișoara depistat ieri a ieșit negativ. ”Cel de ieri s-a negativat şi s-a pozitivat un contact”, a precizat Victor Costache.

Astfel toate cele trei cazuri de la Timișoara sunt direct legate între ele. Femeia de 38 de ani care a contactat coronavirusul în Italia a transmis agentul patogen bărbatului de 47 de ani care a stat lângă ea în avion, iar acesta l-a transmis nepotului său de 16 ani.

Din informaţiile pe care le am este confirmarea faptului că ancheta epidemiologică este folositoare, faptul că sunt identificate aceste persoane care sunt puse rapid sub tratament”, a spus ministrul Sănătății.

Cazuri asimptomatice

Unchiul adolescentului a fost testat pozitiv ieri și dus la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, însă testul de astăzi a ieșit negativ. Dacă același rezultat se va înregistra și mâine, bărbatul va fi declarat vindecat. La rândul său, nepotul acestuia este asimptomatic.

De altfel, încă de la internare, bărbatul nu prezenta simptomele asociate COVID-19.

Până acum sunt cinci cazuri de infecție, iar tânărul de 25 de ani din Gorj a fost deja declarat vindecat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×