Românii dintr-un bloc din Milano şi-au părăsit locuinţele de frica carantinei de coronavirus, într-o noapte. „Au plecat cu maşinile, cu trenul, au fugit unde au văzut cu ochii”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
09/03/2020, 10:50
Românii dintr-un bloc din Milano şi-au părăsit locuinţele de frica carantinei de coronavirus, într-o noapte. „Au plecat cu maşinile, cu trenul, au fugit unde au văzut cu ochii”
08 Marzo 2020 Milano (Italia) News Milano se afşă în carantină din cauza coronavirusului. Sursa foto: profimediaimages.ro

Toţi românii care locuiau într-un bloc din Milano au fugit cu toţii într-o noapte. Oraşul Milano, centrul financiar al Italiei, se află în carantină din cauza coronavirusului. Locuitorii oraşului sunt complet izolaţi. Românii care au plecat din bloc au plecat spre Roma cu gândul să ia avionul şi să vină în România.

Românii dintr-un bloc din Milano au fugit pe de frica carantinei

Românii care locuiau într-un bloc din Milano au decis să părăsească blocul, pe timpul nopţii, după ce au auzit că toată Lombardia va intra în carantină. Milano se află în carantină, iar locuitorii sunt complet izolaţi.

O conaţională aflată în Italia, Mara Coman, a deci să să povestească totul. Femeia spune că românii fugiţi din bloc nu au făcut bine, pentru că nu fac altceva decât să răspândească coronavirusul.

Românii care au fugit în toiul nopţii

Sunt îngrozită. M-a sunat acum o prietenă care e în Milano să-mi spună cum un sfert din românii care stăteau în blocul ei au fugit aseară – pentru că știau că, de azi dimineață, toată Lombardia va fi în carantină.

M-a sunat să mă roage să scriu despre asta și să fac și eu un apel prin care să le amintesc românilor plecați că, prin fuga lor, nu fac altceva decât să răspândească virusul„, a scris Mara Coman pe Facebook.

Femeia mai povesteşte cum prietena sa care locuieşte în blocul din care românii au fugit în timpul noţii a fost trezită în miez de noapte de zgomotele pe care aceştia le-au făcut la plecare pe scara blocului.

Mi-a povestit cum, noaptea trecută, a fost trezită de valize trântite pe scări. Românii din Lombardia au plecat cu mașinile sau cu trenul acolo unde au văzut cu ochii. Au umplut trenurile noaptea trecută, fără să se gândească vreo secundă că i-ar putea îmbolnăvi pe toți ceilalți.

Unii s-a dus la Roma, PENTRU CA DE ACOLO SĂ IA AVIONUL ȘI SĂ VINĂ ÎN ROMÂNIA FĂRĂ SĂ FIE OBLIGAȚI SĂ STEA ÎN CARANTINĂ. Au fugit spre locuri în care e mai cald: în Sardinia, în Palma, în Malta. Au fugit peste tot„, a mai scris Mara pe reţeaua de scoializare.

Românii din Italia sunt îngroziţi, dar mulţi preferă să rămână acolo, ca în eventualitatea unei infectări cu COVID-19 să fie îngrijiţi în Italia, nu în România.

Prietena mea m-a rugat să scriu ce se întâmplă și asta fac, pentru că sunt îngrozită. Îmi spunea să îi rog, la rândul meu, pe cei aflați în zonele cu risc să nu plece, ca să nu răspândească virusul. Altfel, nebunia nu se va mai opri.

Știm cu toții cum e sistemul medical din România. Și unii își vor spune că nu e așa grav, că mor doar bătrânii. Oameni buni, BĂTRÂNII ACEIA VOR FI PĂRINȚII NOȘTRI„, a mai scris Mara Coman.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×