Raed Arafat anunță înăsprirea controlului la granițe, în contextul epidemiei de coronavirus: „Nu îi poți opri pe românii din Italia”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
08/03/2020, 20:19
Raed Arafat anunță înăsprirea controlului la granițe, în contextul epidemiei de coronavirus: „Nu îi poți opri pe românii din Italia”
Raed Arafat a anunțat un control înăsprit la graniță, în contextul epidemiei de coronavirus *foto: hepta.ro

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a explicat faptul că românii din Italia nu pot fi opriți să se întoarcă în țară. Cu toate acestea, Arafat i-a sfătuit pe românii care vin din țara europeană care este cea mai afectată de această pandemie să rămână în Italia pentru a nu își supune la risc familiile rămase în țară. De asemenea, șeful ISU a precizat că se vor înăspri măsurile de securitate de la frontieră.

Raed Arafat, noi precizări despre românii din Italia, în contextul epidemiei de coronavirus

Raed Arafat a explicat la Antena 3 că românii din Italia nu pot fi opriți. El a precizat și că vor avea loc noi măsuri de securitate:

„Nu ai cum să-i oprești pe cei din Italia să plece spre România. Să nu se înțeleagă că ne dezicem de românii din diaspora, dar dacă sunt oameni infectați și asimptomatici, vin în țară și se autoizolează cu rudele la domiciliu, ei își expun familiile la ceea ce este în altă țară.

În acest caz ar începe să se infecteze oamenii între ei, fără să fi călătorit. Atunci vom avea răspândire susținută în interiorul comunității.

La nivelul granițelor se vor înăspri măsurile de securitate, pentru că riscăm ca, de exemplu, un autocar să lase persoane în mai multe județe și să ne trezim cu o răspândire în zone foarte largi”, a spus oficialul MAI.

Italia a băgat în stare de urgență tot nordul țării din cauza coronavirus

Italia a închis, începând de duminică, o mare parte din nordul țării, măsurile dure fiind luate pentru a încerca să limiteze evoluția rapidă a epidemiei în cea mai afectată țară europeană.

Restricțiile fără precedent, care vor afecta aproximativ 16 milioane de oameni până pe 3 aprilie, au fost impuse printr-un ordin semnat sâmbătă noapte de premierul Giuseppe Conte.

Astfel, populația nu va mai putea intra sau ieși din Lombardia și din 14 provincii din patru alte regiuni, inclusiv din orașele Veneția, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia și Rimini.

În zonele afectate de coronavirus sunt peste 400.000 de români.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×