Panică în Milano după ce a fost decretată starea de urgență! Oamenii s-au grăbit să prindă trenul de Roma. Video

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
08/03/2020, 19:57
Panică în Milano după ce a fost decretată starea de urgență! Oamenii s-au grăbit să prindă trenul de Roma. Video
Panică la Milano, după ce a fost instituită starea de urgență din cauza coronavirus *foto: hepta.ro

În noaptea de săptămână spre duminică, premierul italian Giuseppe Conte a semnat un decret pentru a combate răspândirea virusului Covid-19. Alertați de acest anunț de către presa italiană, mii de italieni s-au grăbit să prindă ultimele trenuri de noapte care plecau din Milano, polul financiar al Italiei și cel mai important oraș băgat în carantină de coronavirus.

Italienii au fugit din Milano din calea coronavirusului

Încă de când a apărut în presa italiană zvonul că zona de nord a Italiei va intra în stare de urgență, locuitorii din nordul Italiei și-au făcut bagajele și au fugit din calea carantinei.

Astfel, imaginile surprinse de la gările milaneze arată cum zeci de oameni panicați de perspectiva de a sta în carantină se grăbeau să prindă trenurile din Roma sau alte orașe mari ale Italiei aflate în afara carantinei.

FUGA IN STAZIONE A MILANO

Milano, Stazione Porta Garibaldi: mentre si aspetta la decisione del governo sulla "chiusura" della Lombardia, scatta la fuga di massa 👉 https://bit.ly/3cGkpEP

Posted by Le Iene on Saturday, March 7, 2020

La primele ore ale dimineții, autogara din Milano era plină de oameni, în special cetățeni străini care erau îngrijorați că nu vor putea să se întoarcă în țările lor. De asemenea, în zonă se aflau și studenți care și-ar fi dorit să se întoarcă în sânul familiilor lor.

În ciuda decretului emis de guvernul italian, trenurile între Roma şi Milano continuă să circule deocamdată, iar transportul aerian între cele două oraşe continuă să se desfăşoare. De altfel, în gara Termini din Roma sosesc în continuare trenuri de la Milano, iar călătorii care au sosit din capitala Lombardiei nu au fost supuși niciunul fel de control. În gară sunt mult mai puţini oameni decât în mod normal.

Cursele din Milano continuă să aterizeze pe aeroporturile din Roma

Pe principalul aeroport din Roma, la Fiumicino, activitatea este una redusă. Din cele patru zboruri programate pentru această dimineaţă de pe aeroportul Linate din Milano, doar unul singur fusese anulat, în timp ce restul avioanelor au aterizat practic fără pasageri la bord. Avioane continuă să decoleze şi către alte regiuni din nord, precum Milano şi Veneţia. Zborurile internaţionale programate se desfăşoară normal.

În schimb, aeroportul Linate din Milano era duminică aproape gol şi cu puţini călători. Potrivit presei italiene, au fost anulate câteva zboruri, majoritatea operate de compania Alitalia. Dintre acestea, unul avea destinaţia Roma, altul cu destinaţia Perugia şi unul cu destinaţia Frankfurt, Bruxelles şi Londra.

Italia a închis, începând de duminică, o mare parte din nordul țării, măsurile dure fiind luate pentru a încerca să limiteze evoluția rapidă a epidemiei în cea mai afectată țară europeană.

Restricțiile fără precedent, care vor afecta aproximativ 16 milioane de oameni până pe 3 aprilie, au fost impuse printr-un ordin semnat sâmbătă noapte de premierul Giuseppe Conte. Astfel, populația nu va mai putea intra sau ieși din Lombardia și din 14 provincii din patru alte regiuni, inclusiv din orașele Veneția, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia și Rimini.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×