Măsuri speciale de protecție la metrou, din cauza coronavirusului. Timpul de așteptare va fi de cel mult două minute, iar fluxul de ieșire va fi separat de cel de intrare

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
08/03/2020, 17:27
Măsuri speciale de protecție la metrou, din cauza coronavirusului. Timpul de așteptare va fi de cel mult două minute, iar fluxul de ieșire va fi separat de cel de intrare
Măsuri speciale de protecție la metrou, din cauza coronavirusului. Timpul de așteptare va fi de cel mult două minute, iar fluxul de ieșire va fi separat de cel de intrare. Sursa foto: Metrorex

Raed Arafat a declarat, duminică, că Guvernul plănuiește o serie de măsuri de protecție la metrou, iar timpul de așteptare va fi de maximum două minute, în timp ce fluxul de călători va fi separat.

Ce măsuri de protecție vor fi luate la metrou

În urma unor discuții cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, Raed Arafat a declarat că vor fi luate măsuri speciale de protecție la metrou, din cauza noului coronavirus.

Prima măsură anunțată de secretarul de stat de la Ministerul de Interne constă în scurtarea timpului de așteptare a metroului, acesta urmând să fie sub două minute. O altă măsură pe care autoritățile vor să o implementeze va fi separarea fluxului de intrare față de cel de ieșire.

”Am avut o discuție cu domnul ministru Bode și mi-a spus că deja au început să lucreze. Spre exemplu, în stațiile aglomerate timpul de așteptare va fi de maxim 2 minute, iar fluxul de ieșire va fi separat de cel de intrare. La Ministerul Transporturilor încă se lucrează și probabil că ei vor comunica toate măsurile”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Două cazuri de COVID-19, înregistrate în București

Între timp, reprezentanții Metrorex anunță că, pe fondul apariției primelor cazuri de coronavirus în București, compania a decis luarea unor măsuri pentru diminuarea riscului de transmitere a COVID-19.
„În trenurie de metrou se va efectua un program suplimentar de dezinfecţie a barelor de susţinere şi a butoanelor de deschidere a uşilor din interiorul acestora, cu produse autorizate de Ministerul Sănătăţii”, anunţă reprezentanţii Metrorex.
În plus, compania de transport subteran anunță că vor fi afișate în staţiile de metrou și în trenuri fişe educative de prevenire a infecţiei cu coronavirus.
Fişele respective vor detalia metodele de protecţie pe care orice călător trebuie să le aplice, pentru siguranţa lor şi a celor din jur.
Raed Arafat a solicitat oficialilor Metrorex să vină cu soluţii pentru a nu mai exista aglomerările de oameni la metrou la orele de vârf, în contextul înregistrării a două cazuri de infecție cu virusul COVID-19 în București.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×