Românii din Olanda votează la alegerile prezidenţiale în pubele de gunoi. Motivul pentru care se întâmplă asta

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/11/2019, 11:11
Românii din Olanda votează la alegerile prezidenţiale în pubele de gunoi. Motivul pentru care se întâmplă asta
Românii din Olanda votează la alegerile prezidenţiale în pubele de gunoi. Sursa foto: specialarad.ro

Românii din Olanda votează la alegerile prezidenţiale în pubele de gunoi! O româncă stabilită la Amsterdam a dezvăluit, pe pagina sa de pe un site de socializare, că votul său a fost pus într-o urnă care este, de fapt, o pubelă de gunoi, scrie libertatea.ro

Românii din Olanda votează la alegerile prezidenţiale în pubele de gunoi

Românca Brândușa Predescu a postat o fotografie pe Facebook care i-a scandalizat pe cei care au văzut postarea respectivă. ”Nu, aceasta nu este o pubelă! Aceasta este o urnă de votare din Olanda. Toate primăriile orașelor olandeze folosesc astfel de dispozitive pe post de urne de vot.

Și nimeni nu ridica din sprâncene. În astfel de urne, puse la dispoziție de primarii, votăm astăzi în 25 de secții organizate în 6 orașe diferite din Olanda”, a scris românca, într-un mesaj postat sâmbătă.

Românii din Olanda votează la alegerile prezidenţiale în pubele de gunoi
Românii din Olanda votează la alegerile prezidenţiale în pubele de gunoi. Sursa foto: Facebook

Răspunsul Ambasadei României din Olanda

Ambasada României în Regatul Țărilor de Jos, de la Amsterdam, a răspuns, tot pe Facebook, confirmând că aceasta este ”procedura” în Olanda!

”Acestea sunt urnele folosite in Olanda la alegerile de toate tipurile. Multumim primariilor celor 6 orase cu care colaboram in aceste zile pentru a asigura cele mai bune conditii de vot cetatenilor romani din Olanda”, este mesajul postat de Ambasada României în Olanda.

Fie că votează în pubele de gunoi sau alte recipiente, românii din Diaspora au ieșit masiv să voteze la alegerile prezidențiale! Peste 300 de mii de români au votat până la ora actuală în afara țării! Programul de vot este același în țară, dar și în afara ei. Urnele s-au deschis la ora 07.00 și se vor închide la ora 21:00. Programul însă poate fi extins, atunci când situația cere. Programul poate fi extins până la ora 23:59, dacă în fața secției de votare mai sunt încă cetățeni carevor să voteze.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×