Sondaj PSD premergător alegerilor: Klaus Iohannis 41%, Viorica Dăncilă 26%, Dan Barna 12%, Alexandru Cumpănaşu 2% – UPDATE

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
10/11/2019, 10:50
Sondaj PSD premergător alegerilor: Klaus Iohannis 41%, Viorica Dăncilă 26%, Dan Barna 12%, Alexandru Cumpănaşu 2% – UPDATE
Datele de tip exit poll arată că Klaus Iohannis conduce foto: hepta.ro

Duminică, 10 noiembrie 2019, s-au deschis urnele în România, după ce vineri, 8 noiembrie 2019, Diaspora a dat startul votului pentru alegerile prezidențiale. Primele date exit-poll sunt aşteptate să apară pe surse în cursul zilei de azi, iar FANATIK vă va ţine la curent cu ele, pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

Conform datelor din ultimul sondaj intern realizat de PSD, apărut înainte de începerea votului de azi, situaţia votului românilor, în viziunea PSD, conform Sputnik, ar fi următorul:

Klaus Iohannis: 41%

Viorica Dăncilă: 26%

Dan Barna: 12%

Mircea Diaconu: 7%

Theodor Paleologu: 6%

Ramona-Ioana Bruynseels: 4%

Alexandru Cumpănașu: 2%

Kelemen Hunor: 2%


UPDATE, ora 8.50: Prezenţa la vot a depăşit în acest moment 550.000 de votanţi pe teritoriul ţării. Datele de tip exit-poll pentru ziua de azi sunt aşteptate să apară în mass-media. Până atunci, ultimele date la care ne putem raporta sunt cele din sondajul de mai jos.


Secțiile de vot rămân deschise pentru românii aflați peste hotare până duminică seară, la ora 21:00, iar în cazul în care vor exista la coadă cetățeni care nu și-au exercitat acest drept garantat de Constituție, votul va fi prelungit până la miezul nopții.   Lista completă a secțiilor din străinătate și harta interactivă a acestora pot fi consultate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Documentele necesare pentru românii din diaspora care votează la Alegerile Prezidențiale

Pentru a-și exprima votul, românii din Diaspora au nevoie de următoarele documente: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, titlul de călătorie. De asemenea, elevii din școlile militare trebuie să prezinte carnetul de serviciu militar, valabil în ziua votării.

Potrivit unei decizii a Biroului Electoral Central privind ordinea pe buletinele de vot a candidaţilor la alegerile prezidenţiale, primii cinci sunt: Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Viorica Dăncilă. Urmează apoi:: Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă şi Alexandru Cumpănaşu.

Programul secțiilor de votare din Diaspora

  • vineri, 8 noiembrie – orele 12:00 – 21:00;
  • sâmbătă, 9 noiembrie – orele 7:00 – 21:00;
  • duminică, 10 noiembrie – vorele 7:00 – 21:00.

Organizarea celor 835 de secţii de votare din străinătate reprezintă rezultatul eforturilor susţinute şi al implicării tuturor şefilor de misiuni şi a personalului Corpului Diplomatic şi Consular aflat în coordonarea acestora. Subliniem că buna funcţionare a unui număr record de secţii de votare în afara ţării, în condiţiile desfăşurării votului pe parcursul a trei zile, pentru fiecare dintre cele două tururi de scrutin, implică atât o coordonare strânsă între instituţiile partenere (Autoritatea Electorală Permanentă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale), cât şi cooperarea cu formaţiunile politice care vor nominaliza reprezentanţi în birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate şi cu comunităţile de români din străinătate”, se arată în comunicatul MAE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×