Românii care stau la bloc riscă amenzi colosale. Vecinii ar putea să le facă probleme

Theo Sutiu   
în Stiri de ultima ora
27/01/2020, 15:43
Românii care stau la bloc riscă amenzi colosale. Vecinii ar putea să le facă probleme
Românii care locuiesc la bloc riscă să plătească amenzi colosale, de până la 6000 de lei, potrivit unei legi care a intrat în vigoare luni.

Românii care locuiesc la bloc riscă să plătească amenzi colosale, de până la 6000 de lei, potrivit unei legi care a intrat în vigoare luni.

Amenzi uriașe tulburarea liniștii publice

Sancțiunile pentru cei care fac gălăgie atunci când își renovează apartamentul sau ascultă muzică tare pot ajunge și la 6000 de lei și 150 de ore de muncă în folosul comunității.

Potrivit noii legi, gălăgioșii pot primi sancțiuni de la 200 și 1.000 de lei dacă vecinii raportează orice fel de zgomot care i-a deranjat. Mai mult, dacă fapta se repetă în 24 de ore, amenda se ridică la 1.500 de lei și 100 de ore de muncă în folosul comunității.

Liniște în bloc noaptea și la prânz

Vor fi sancționați și cei care deranjează vecinii noaptea sau la prânz. Amenda ajunge la 3.000 de lei și 120 de ore de muncă în folosul comunității dacă fapta se repetă. Și cei care organizează petreceri sunt vizați de noile măsuri.

În primă fază, sancțiunea este cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei, iar dacă nu se conformează vor avea de plătit între 3.000 și 6.000 de lei, și, bineînțeles până la 150 de ore de muncă în folosul comunității.

Care sunt de fapt orele la care trebuie să fie liniște

Potrivit site-ului oficial al Poliției Române, Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice incriminează tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;

  • tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora
  • organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×