Ce amendă poți primi dacă stropești intenționat pietonii. Codul Rutier e drastic împotriva acestei fapte

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
20/10/2019, 15:41
Ce amendă poți primi dacă stropești intenționat pietonii. Codul Rutier e drastic împotriva acestei fapte
Amendă pentru șoferii care udă intenționat pietonii *foto: Pro Tv

Șoferii au multe obiceiuri proaste la volan. Depășiri la limită, condus la intimidare, flash-uri sau claxoane, toate pot fi sancționate în funcție de prevederile din codul rutier. Dacă dorești să stropești intenționat un pieton, noul regulament al șoferilor din România prevede ca un conducător auto să fie amendat. Puțini sunt însă pietonii care merg uzi fleașcă să reclame un șofer bădăran.

Ce amendă riscă șoferii care stropesc intenționat pietonii

Potrivit H.G. 1391/2006, pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, la capitolul privind contravențiile se precizează că “stropirea pietonilor, clădirilor și vehiculelor, atunci când pe drumurile publice există apă sau noroi, se sancționează contravențional”.

Puțini oameni știu însă de această regulă și, cum nu au nici dovada că ar fi fost stropiți intenționat de către șoferi, renunță să mai meargă la polițiști pentru a-și „denunța” detractorul și scapă câteva înjurături printre dinți pentru a se destinde.

Amendă pentru șoferii care udă intenționat pietonii
Amendă pentru șoferii care udă intenționat pietonii *Foto: trafictube.ro

Cum sunt amendați șoferii care stropesc pietonii în Marea Britanie

Diferența este ca de la cer la pământ cu ceea ce se întâmplă în Marea Britanie. Astfel, într-o țară în care clima este foarte puternic influențată de ocean, deci cu ploi dese și destul de intense, respectul pentru pietoni este unul destul de pronunțat. Astfel, potrivit Codului Rutier britanic din 1998, un șofer care folosește „un vehicul mecanic pe orice drum public fără atenție față de ceilalți participanți la trafic” riscă o amendă de până la 5.000 de lire sterline. arată cei de la ladbible.com! Prin această lege, mai mulți șoferi care au stropit pietonii au primit amenzi drastice din partea poliției rutiere de pe insulă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×