România a decis extrădarea unui jurnalist turc

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/12/2018, 15:05
România a decis extrădarea unui jurnalist turc
Ziaristul turc va fi extrădat!

Un ziarist turc va fi extrădat din România. Acesta a fost ridicat din locuința sa în ziua de miercuri. Motivul pentru care Kamil Demirkaya nu va mai avea voie să stea în România este pentru că acesta scria despre abuzurile de putere de la Ankara. Ziaristul turc locuiește de doi ani în România și este jurnalist la publicația Zaman România.  „Kamil Demirkaya și-a făcut doar datoria de ziarist, scriind despre abuzurile puterii de la Ankara”

Ziarist turc extrădat 

Ziaristul publicației Zaman România deținea un permis de ședere temporară, iar anul acesta, în luna noiembrie, și-a depus prelungirea acestuia. Procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, la ordinul lui Erdogan. Acuzele acestuia sunt de participarea a mișcării Gulen. Demersurile au adus la extrădarea jurnalistului turc. Dimineața de miercuri l-a surprins pe ziarist la sediul Poliției Române.

Kamil Demirkaya
Kamil Demirkaya

În cursrul zilei de azi, Kamil Demirkaya urmează să ajungă la Parchetul General. „Ziarul Zaman România este alături de familia ziaristului şi cere autorităţilor române să ia în considerare faptul că Ankara a început din vara lui 2016 o vânătoare a ziariştilor şi a tuturor celor care se opun regimului totalitar al lui Erdogan. Kamil Demirkaya şi-a făcut doar datoria de ziarist, scriind despre abuzurile puterii de la Ankara„,  arată mesajul de pe site-ul publicației.

Prima victimă a oridinelor Erdogan

Kamil Demirkaya este angajat al publicației Zaman România și este fost director general al publicației Zaman Bulgaria. Ziaristul turc a fost ridicat miercuri dimineață și este prima victimă a ordinelor lui Erdogan. Jurnalistul turc s-a stabilit de mai bine de doi ani în România, la București, alături de soția și fiu său în vârstă de 10 ani.

„La ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcarii Gulen. Guvernul turc a trimis autorităților române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar în această dimineață ziaristul a fost ridicat de acasă și dus la sediul IGPR. În cursul zilei, acesta urmează să fie dus la Parchetul General”, potrivit Zaman România.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×