Andrei Gheorghe avusese probleme cu legea! Ziaristul a fost reţinut timp de trei ore

Adrian Barna   
în Stiri de ultima ora
20/03/2018, 00:04
Andrei Gheorghe avusese probleme cu legea! Ziaristul a fost reţinut timp de trei ore

Realizatorul de emisiuni radio-tv Andrei Gheorghe a murit luni seara. Acesta a avut însă probleme cu legea în trecut, in 2003. Realizatorul de emisiuni a fost chiar reţinut timp de trei ore, fiind acuzat că este consumator de droguri. Gheorghe a fost chemat la Parchet întrucât o expertiză dispusă de procuror o indica pe vedeta TV drept dependentă de droguri.

Acelaşi procuror refuzase însă să ia în consideraţie o expertiză anterioară, făcută la solicitarea lui Gheorghe, şi al cărei rezultat fusese negativ. Date fiind rezultatele contradictorii ale celor două buletine de analiză, Gheorghe a solicitat o expertiză medico-legală amănunţită. Procurorul Mircea Petrescu i-a refuzat solicitarea şi a semnat mandatul de arestare, pentru o perioadă de cinci zile.

Andrei Gheorge, băiatul rău al presei româneşti

Din acel moment, lui Andrei Gheorghe i-au fost ridicate actele şi i s-a spus să aştepte, pe hol, confirmarea mandatului de arestare, cu interdicţia de a se deplasa mai mult de 20 de paşi. Precizăm că, potrivit legii, mandatul de arestare devine valabil şi se pune în executare abia după ce el este confirmat de şeful ierarhic superior al procurorului care l-a emis. Motiv pentru care Parchetul, prin Biroul de presa, a negat tot timpul faptul ca s-ar fi produs arestarea lui Gheorghe. Dupa trei ore de analizare a probelor din dosar, procurorul George Muscalu, seful Sectiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog, a decis să nu confirme mandatul de arestare, apreciind că lasarea in libertate a invinuitului nu prezinta pericol pentru ordinea publica. Vestea nu i-a dat-o lui Gheorghe procurorul care l-a vrut musai la zdup, cum ar fi trebuit dupa lege, ci o simpla secretara.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×