Româncă din Spania, infectată cu COVID-19 chiar de medicul de familie: ”Nu am rezistat”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 11:03
Româncă din Spania, infectată cu COVID-19 chiar de medicul de familie: ”Nu am rezistat”
Româncă din Spania infectată cu coronavirus printr-o îmbrățișare cu medicul de familie. Sursa foto: Profimediaimages.ro

O femeie stabilită de mai bine de 18 ani în Spania a fost diagnosticată cu coronavirus după ce a intrat în contact cu medicul de familie care nu știa că este purtătoarea virusului. Rodica Turțoi a povestit cum a decurs boala pe zile, dar și cine i-a fost aproape și ajutat-o să treacă peste momentele grele.

Rodica Turțoi, infectată cu coronavirus printr-o îmbrățișare

Rodica Turțoi trăiește de ani buni în afara României, dar nu s-a gândit nicio secundă să se întoarcă în țară nici când a început nebunia cu virusul din China. Femeia locuiește împreună cu fiul ei în vârstă de 24 de ani în Madrid, Spania și  povestit că totul a început cu o simplă durere de cap.

Femeia a mers la serviciu timp de trei zile neștiind că este infectată cu coronavirus. Avusese un deces în familie și a pus totul pe baza stresului și a oboselii. Până într-o zi de miercuri când starea sa de sănătate s-a deteriorat atât de mult încât nu se mai putea ținea de picioare.

„Am ajuns acasă și am sunat doctorița cu care mă întâlnisem în urmă cu câteva zile și care, când ne-am văzut, vrând să mă consoleze pentru decesul din familie, m-a îmbrățișat. Suntem bune prietene. Dânsa doar mi-a zis că mă va suna imediat, să stau liniștită. M-a sunat și m-a sfătuit să sun la un număr de telefon pe care mi l-a dat.

A zis că nu poate vorbi mai mult, dar că urmează să îmi scrie. Am rămas liniștită vreo ora ca după aceea să-mi trimită un mesaj în care îmi spunea că ea a ieșit pozitivă la testul de coronavirus”, a povestit Rodica Turțoi pentru totuldespremame.ro.

Simptomele infectării cu coronavirus, greu de descris în cuvinte

Femeia din Spania a precizat că durerile pe care le-a simțit în timpul îmbolnăvirii au fost cumplite. Rodica a povestit că febra a trecut de 39 de grade, a avut frisoane, dureri de gât, tuse seacă și stări de greață. Timp de mai multe zile femeia nu s-a putut ridica din pat și nu a mâncat nimic.

„Am sunat la acel număr de telefon și mi-au zis să mă izolez, urmând să ia imediat legătura cu mine cineva. Joi dimineață au sunat de la Centrul de Sănătate unde sunt înscrisă. Au venit două persoane echipate precum astronauții, și mi-au preluat un test.

Mi-au spus să iau paracetamol de 1g la 8 ore. După vreo 5 ore m-au sunat să îmi spună că e nevoie de un al doilea test, probabil din cauză că nu l-au luat ei bine pe primul. A durat vreo 12 ore până mi-au confirmat că sunt pozitivă la testul COVID-19.

Joi am rezistat cu aceleași simptome, care s-au accentuat. Febra a fost mereu peste 38°C. Au venit medici atât joi după-masa, cât și vineri și mi-au pus perfuzie acasă”, a mai spus românca din Spania.

Fiul femeii a luat virusul, dar nu a mai fost testat pentru coronavirus

„Aseară am băut o cana de lapte cald cu miere. Ieri a fost prima zi în care m-am ridicat singura. Adică am pășit singură până la baie, apoi la bucătărie și am făcut un ceai pentru mine și pentru fiul meu. El a fost cel care a fost lângă mine, ajutându-mă.

Fiind în contact direct cu mine i să spus să nu părăsească locuința. De ieri, mi-a zis că și el începe să aibă dureri de cap și senzație de vomă. E tânăr, are 24 de ani și văd că rezistă mult mai bine ca mine. Nu au mai venit să-i facă testul, fiind în contact direct cu persoana pozitivă se presupune acum a fi pacient pozitiv.

În tot acest timp nu mi-am pierdut calmul. Am realizat ca dacă eu cad presiunii, cei de lângă mine vor cadea la fel. Am avut și momente în care am crezut că am pierdut lupta, recunosc, însă când deschideam ochii îl vedeam pe fiul meu și îmi transmitea acea forță divină pe care o simte o mamă”, a mai povestit femeia pentru sursa menționată.

Întreaga mărturisire poate fi citită AICI.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×