Alertă pe Aeroportul Henri Coandă. Un român cu coronavirus, venit din Spania, nu a anunțat autoritățile că este infectat

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 16:21
Alertă pe Aeroportul Henri Coandă. Un român cu coronavirus, venit din Spania, nu a anunțat autoritățile că este infectat
Alertă pe Aeroportul Henri Coandă. Un român cu coronavirus, venit din Spania, nu a anunțat autoritățile că este infectat. Sursa foto: Hepta

Un român infectat cu coronavirus, venit cu avionul din Spania, nu a anunțat autoritățile că este purtător al virusului, transmite Realitatea.

Român cu coronavirus, depistat în Aeroportul Henri Coandă

Un pasager român, sosit pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din Spania, nu le-a spus autorităților că este infectat cu coronavirus.

Chiar dacă pasagerii zborului urmau să intre în autoizolare, se pare că bărbatul infectat nu le-a transmis autorităților că este purtător de COVID-19.

Bărbatul a fost luat cu izoleta de la aeroport și dus, cel mai probabil, la Spitalul Matei Balș din Capitală, mai transmite Realitatea.

Se pare că bărbatul  a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19).

Bărbatul a fost dus cu izoleta la spital

Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș.

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice.

Menționăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola 14 zile”, a transmis Grupul de comunicare strategică.

Pentru prevenirea răspândirii locale, Raed Arafat anunțase în momentul în care România a intrat în scenariul 2 că persoanele care nu recunosc la intrarea în țară că se întorc dintr-o zonă de risc vor fi amendate cu 4.000 de euro.

Potrivit protocoalelor în vigoare, românii care vin din zonele roșii intră în carantină, iar cei din zonele galbene în izolare voluntară la domiciliu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×