Coronavirusul începe să infecteze medicii români. Șef de clinică din Iași, depistat cu COVID-19. „Sper să nu fi molipsit vreunul dintre colegii mei”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 14:09
Coronavirusul începe să infecteze medicii români. Șef de clinică din Iași, depistat cu COVID-19. „Sper să nu fi molipsit vreunul dintre colegii mei”
Coronavirusul începe să infecteze medicii români. Șef de clinică din Iași, depistat cu COVID-19. "Sper să nu fi molipsit vreunul dintre colegii mei". Sursa foto: Hepta

Lucian Miron, șeful Clinicii de Oncologie din cadrul Institutului Regional de Oncologie Iași, a fost confirmat cu noul coronavirus, după ce a venit din Paris săptămâna trecută, scrie Libertatea.

Șef de clinică din Iași, depistat cu coronavirus

După ce șeful clinicii din Iași a fost testat pozitiv cu COVID-19, soția sa, Ingrith Miron, care este șefa oncologiei din cadrul Spitalului de copii“Sf. Maria” din Iași, a fost testată și ea, urmând ca rezultatele să sosească miercuri, mai scrie Libertatea.

Referitor la medicul Lucian Miron, autoritățile susțin că acesta a fost în autoizolare de la revenirea în țară, la sfatul epidemiologului din spital, care i-a spus să stea acasă după ce ar fi încercat să ajungă la unitatea medicală.

În cadrul unui interviu acordat pentru Ziarul de Iași, dr. Ingrith Miron spune că, ajunsă la Otopeni, „la Poliţia de frontieră am fost întrebaţi de unde venim şi au spus că Franţa e ok, nu e necesară carantină sau autoizolarea”.

Șefa oncologiei din cadrul Spitalului de copii“Sf. Maria” din Iași a mai spus că a revenit la muncă, însă a purtat echipament de protecție.

Soția medicului se așteaptă și ea să fie infectată cu coronavirus

„Eu mi-am reluat de luni treaba la Sf. Maria, purtând tot timpul masca cu filtru special FP 3 şi mănuşi. Înainte de a reveni am luat de două ori legătura cu directorii de la Sf. Maria care au respectat procedura şi au telefonat la Tel Verde unde li s-a spus că Franţa nu are risc.

Din păcate, neavând niciunul absolut niciun simptom, suntem perfect fizic, am ales totuşi să ne testăm, deşi procedura de la momentul intrării în ţară nu prevedea asta”, a declarat dr. Ingrith Miron.

În schimb, soția medicului Lucian Miron spune că se așteaptă ca rezultatul testului în cazul ei să fie tot pozitiv, având în vedere că locuiește în aceeași casă cu doctorul infectat cu COVID-19.

Ingrith Miron a mai spus pentru Libertatea că speră că nu a transmis virusul către colegi și speră să revină la lucru, întrucât este singurul medic cu specializare de hemato-oncologie pediatrică.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×