Maternitatea Bucur din București, prima din România specializată în tratarea gravidelor cu COVID-19

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 12:10
Maternitatea Bucur din București, prima din România specializată în tratarea gravidelor cu COVID-19
Maternitatea Bucur din București, prima din România specializată în tratarea gravidelor cu COVID-19. Sursa foto: Hepta

Autoritățile au decis ca Maternitatea Bucur din București să fie transformată exclusiv într-una specializată în tratarea gravidelor cu COVID-19.

Prima maternitate din România pentru gravidele cu COVID-19

Capitala va avea prima maternitate din România specializată în tratarea femeilor însărcinate infectate cu noul coronavirsu, informează Realitatea.net.

Autoritățile au luat decizia de a transforma Maternitatea Bucur într-una destinată exclusiv gravidelor infectate cu COVID-19.

Drept urmare, toate femeile însărcinate ce sunt internate acolo sau vin la unitatea respectivă vor fi direcționate către alte maternități din București.

Astfel, autoritățile române au decis să pregătească un spațiu special pentru femeile însărcinate care sunt infectate cu noul coronavirus, cu scopul de a limita răspândirea virusului.

Maternitatea Bucur se va ocupa doar de gravidele cu COVID-19

Momentan nu se știe câte femei sunt internate la maternitatea din București și nici când va fi gata unitatea medicală să primească viitoarele mame infectate cu COVID-19.

Decizia vine după ce autoritățile române au anunțat, luni, că intenționează să transforme Spitalul Colentina din București în spital COVID-19. Acest lucru înseamnă că, de acum încolo, aici vor fi internați doar pacienți cu simptomatologie specifică coronavirusului.

Decizia Ministerului Sănătății de a transforma Spitalul Colentina în spital COVID-19 vine după ce numărul de cazuri de coronavirus din țara noastră a crescut, astfel că în acest moment ne aflăm în scenariul al treilea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×