Jennifer Haller, din Seattle, primul voluntar care a acceptat să fie injectat cu vaccinul pentru coronavirus, a vorbit despre experiența prin care a trecut și a mărturisit că va fi monitorizată de cercetători în permanență.
Primul voluntar injectat cu vaccinul pentru coronavirus
Primul om care a fost dispus să primească vaccinul pentru coronavirus a detaliat experiența prin care a trecut, în timp ce oamenii de știință încearcă să găsească cât mai repede o modalitate de a preveni răspândirea COVID-19.
„Ne simțim atât de neajutorați și ne întrebăm ce putem face, așa că sunt foarte fericită că am putut face ceva concret. Sunt foarte mulțumită de mine și fericită că am această șansă.
Sunt sănătoasă, am un loc de muncă, compania la care lucrez mi-a acordat zile libere pentru a putea face asta”, a mărturisit Haller pentru MSNBC.
Jennifer Haller a declarat că trebuie să își ia temperatura în fiecare zi și să țină o evidență a simptomelor și a efectelor secundare. Americanca mărturisește că va mai primi o doză de vaccin peste patru săptămâni, urmând să fie monitorizată de specialiști pe o durată de 14 luni.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Pacientul va primi o nouă doză de vaccin
„Trebuie să țin o evidență cu temperatura corpului, eventuale efecte secundare, trebuie să vorbesc prin telefon azi și mâine cu medicii, după care o întâlnire săptămâna viitoare cu aceștia, după care voi primi o doză de vaccin peste aproximativ patru săptămâni, după care studiul va mai continua pe o durată de 14 luni”, a spus primul voluntar care a primit vaccinul pentru coronavirus.
Jennifer Haller spune că nu va intra în contact cu virusul propriu zis. Cu toate acestea, întotdeauna există riscul efectelor secundare, plus faptul că vaccinul nu a mai fost testat până acum pe oameni, așa că există un grad de nesiguranță.
„Acest vaccin nu folosește practic virusul în nicio parte a studiului așa că nu voi fi expusă virusului.
Efectele secundare ar putea fi cele generale cauzate de orice vaccin, dar, desigur, întotdeauna este și partea aceea necunoscută, pentru că acest vaccin nu a mai fost testat niciodată pe oameni, dar sunt pregătită pentru orice”, a mai spus voluntarul din Seattle.
Anne Rimoin, epidemiolog în cadrul UCLA, a declarat că vaccinul pentru coronavirus nu va fi disponibil prea curând pentru populație, întrucât este necesar să parcurgă câteva etape importante.
„În ceea ce privește vaccinul, va mai dura o perioadă până când va trece de toate testele de siguranță.
Mai întâi trebuie să ne asigurăm că nu sunt efecte secundare ale vaccinului, abia apoi vom trece mai departe, astfel că, în momentul în care acesta va fi disponibil la scară largă, vom ști cu siguranță că este eficient.
Credem că va trece cel puțin un an până când acest lucru se va întâmpla”, a spus epidemiologul.
Până atunci, specialistul spune că cea mai importantă măsură în acest moment este izolarea, lucru ce ne protejează de COVID-19 și astfel contribuim la limitarea răspândirii coronavirusului.
„Până atunci nu ne putem pune toate speranțele într-un vaccin, trebuie să ne concentrăm momentan pe distanțarea socială, să ne sigurăm că spitalele nu sunt supra-solicitate și că fiecare își respectă rolul în limitarea răspândirii coronavirusului”, a mai declarat epidemiologul.