Românca decedată de coronavirus în Italia, adusă în secret în țară. Femeia a fost înmormântată fără preot

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 12:35
Românca decedată de coronavirus în Italia, adusă în secret în țară. Femeia a fost înmormântată fără preot
Românca decedată de coronavirus în Italia  a fost adusă în secret în țară de membrii familiei, care nu au anunțat autoritățile

Românca decedată de coronavirus în Italia a fost adusă în secret în țară de membrii familiei, care nu au anunțat autoritățile.

Românca decedată de coronavirus în Italia, adusă în secret în țară

O femeie de 80 de ani din comuna Borșa, județul Maramureș, este primul cetățean român care a decedat de coronavirus în Italia. Aceasta a fost adusă în mare secret acasă de familia sa, alături de sora sa, și ea moartă.

Primarul comunei Borșa, Sorin Timiș, a declarat, vineri, pentru corespondentul Mediafax, că transportul avea acte perfect legale obținute de la statul italian.

”Familia femeii de 80 de ani din Borșa, care a decedat în Italia cinfirmată cu coronavirus, a decis să aducă în țară, pe cont propriu, sicriul cu trupul neînsuflețit al acesteia și al surorii sale de 75 de ani, pe care a îngrijit-o. Cele două sicrie au ajuns joi la Borșa, aduse de o firmă de pompe funebre din comună, iar femeile au fost îngropate la cimitir fără preot”, a anunțat primarul comunei.

”Transportul avea acte perfect legale obținute de la statul italian, care au permis să fie duse sicriele sigilate până în Borșa. Autoritățile române nu au știut nimic despre aducerea acestor sicrie în țară”, a mai spus Sorin Timiș.

”Mașina cu cele două sicrie sigilate a fost însoțită de poliție și jandarmi până la Borșa. Nimeni nu a știut despre acel transport, nicio autoritate, nici DSP, nici Prefectura. Familia a fost cea care a decis să aducă sicriele în țară pe cont propriu cu o firmă de pompe funebre din borșa, fără să anunțe pe nimeni”, a afirmat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș.

”Înhumarea a fost fără preot și cu un singur membru de familie prezent. Tot ce s-a folosit la cimitir în procesul de înhumare, cazmale, frânghii, a rămas în groapă”, a explicat Dan Bucă.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că autoritățile italiene au raportat la 14 martie decesul unui cetățean român aflat în Italia și infectat cu coronavirus. Primarul din Borşa a confirmat faptul că este vorba de o femeie de 80 de ani din acea localitate, care a decedat în Lombardia. Sora acesteia murise cu 3 zile înainte, tot în Italia, dar de cancer.

Ministerul de Externe şi Ministerul Transporturilor anunţă că există mai multe variante de transport aerian pentru aducerea acasă a românilor care sunt în situaţii dificile în Italia, ţara cu cele mai multe decese din lume din cauza coronavirusului. Prima cursă urmează să fie sâmbătă, de la Torino.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×