Ministerul de Externe şi Ministerul Transporturilor îi aduc acasă pe românii din Italia! Prima cursă va fi sâmbătă de la Torino

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 10:40
Ministerul de Externe şi Ministerul Transporturilor îi aduc acasă pe românii din Italia! Prima cursă va fi sâmbătă de la Torino
Ministerul de Externe şi Ministerul Transporturilor îi aduc acasă pe românii din Italia! Prima cursă va fi sâmbătă de la Torino

Ministerul de Externe şi Ministerul Transporturilor anunţă că există mai multe variante de transport aerian pentru aducerea acasă a românilor care sunt în situaţii dificile în Italia, ţara cu cele mai multe decese din lume din cauza coronavirusului. Prima cursă urmează să fie sâmbătă, de la Torino, anunţă news.ro.

Ministerul de Externe şi Ministerul Transporturilor îi aduc acasă pe românii din Italia!

MAE a emis un comunicat de presă prin care precizează că detaliile privind organizarea acestor curse de tip charter vor fi comunicate în timp util cetăţenilor români care se încadrează în aceste criterii:

”În continuarea eforturilor susţinute pentru facilitarea revenirii în ţară a unor cetăţeni români aflaţi cu titlu temporar în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile întreprinse de statele europene pentru gestionarea şi prevenirea epidemiei de COVID-19. Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor au identificat mai multe variante de transport aerian.

Ele vor permite revenirea în ţară a cetăţenilor români, nerezidenţi, care sunt lucrători sezonieri, afectaţi de restrângerea drastică a activităţilor economice în care erau angrenaţi în Italia.

Este vorba şi despre cetăţenii români care se află în Italia în situaţii deosebite, fără posibilităţi reale de a continua prezenţa pe teritoriul italian, ceea ce impune repatrierea acestora în cel mai scurt timp”, anunţă MAE.

MAE îi sfătuieşte pe români să evite călătoriile care nu sunt esenţiale

Prima cursă va fi organizată dinspre Torino sâmbătă, pe data de 21 martie. Ministerul Afacerilor Externe reînnoieşte apelurile privind evitarea călătoriilor are nu sunt esenţiale şi recomandă ca turiştii sau cetăţenii români aflaţi temporar în străinătate să revină de urgenţă în ţară.

”Totodată, facem apel la cetăţenii români de a da dovadă de înţelegere şi responsabilitate şi de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară.

De asemenea, facem apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate.

Aceste deplasări pot fi afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă”, transmite MAE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×