Român rezident în Lombardia, confirmat cu coronavirus! „Are simptome uşoare și este în autoizolare la domiciliu”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
06/03/2020, 08:37
Român rezident în Lombardia, confirmat cu coronavirus! „Are simptome uşoare și este în autoizolare la domiciliu” GALERIE FOTO
Bărbatul este reyident român în regiunea Lombardia. Sursa foto - KURT DESPLENTER / AFP / Profimedia

Un român rezident în Lombardia, Italia a fost confirmat cu coronavirus! Testarea acestuia a ieșit pozitivă la infecția cu COVID-19. Anunțul a fost confirmat și de Grupul de Comunicare Strategică din țară.

Român rezident în Lombardia, confirmat cu coronavirus!

“Conform informaţiilor comunicate de către autorităţile italiene, cetăţeanul are simptome uşoare, fiind în autoizolare la domiciliu”, mai precizează sursa citată.

Vă reamintim că până în acest moment, nouă români au fost infectați cu noul coronavirus: doi în Japonia, pe nava Princess Diamond, și șapte în țară: un tânăr de 25 de ani din Gorj, o femeie de 38 de ani, un bărbat de 47 și nepotul lui de 16 ani din Timișoara, dar și un bărbat de 71 de ani din Suceava.

„Are simptome uşoare și este în autoizolare la domiciliu”

Ultimul caz depistat este cel al unei colege a adolescentului din Timișoara. Fata, colegă de clasă cu acesta a ajuns de urgență la spital, acolo unde a intrat direct la izolare.

Medicii au declarat că îi vor face acesteia zilnic testare și dată fiind vârsta ei, se speră la o recuperare cât mai rapidă.

Între timp, românii aflați în Japonia s-au vindecat, anunță autoritățile. La fel și tânărul din Gorj, dar și doi dintre pacienții din vestul țării.

”Trei din cele şase persoane diagnosticate cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României au fost declarate vindecate. Primul caz depistat în ţară, bărbatul din judeţul Gorj, a fost externat.

Ceilalţi doi pacienţi, femeia în vârstă de 38 de ani şi bărbatul în vârstă de 47 de ani, internaţi într-un spital din Timişoara, au fost declaraţi vindecaţi după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ.

Cele două persoane, declarate vindecate la Timişoara, vor rămâne sub supraveghere medicală până în momentul externării lor”, au mai spus cei de la Grupul de Comunicare Strategică.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×