Rodica Popescu Bitănescu, povestea dramatică de viață a actriței

Maria Cristina    Ana Chivu   
în Stiri mondene
29/09/2018, 13:19
Rodica Popescu Bitănescu, povestea dramatică de viață a actriței GALERIE FOTO
Rodica Popescu Bitănescu

Marea actriță româncă, Rodica Popescu Bitănescu, are o poveste de viață de neimaginat pentru cei ce o găsesc perfectă în rolurile pe care le interpretează. Doamna teatrului românesc a avut onoarea să-i fie oferit Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Titlul a fost preluat de aceasta la 29 noiembrie, în anul 2002, de către președintele României de pe atunci, Ion Iliescu. Activitatea sa uimitoare curpinde anii 1975 și 2008 în filmografie.

Rodica Popescu Bitănescu, poveste de viață ascunsă de teatru

Rodica Bitănescu,una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România, a vorbit deschis într-o emisiune de televiziune de la Antena 3, despre cel mai delicat subiect. Vesela doamnă a discutat despre faptul că nu are moștenitori, acum, aflată la 80 de ani.

„Atunci când te hotărăști să faci ceva, îți iei răspunderea și spui: asta fac! Dacă începi se regreți, nu mai are rost. Trebuie să te gândești bine ce faci. (…) Știi ce suporți și atunci când ai copii, și atunci când nu ai. Deci, fiecare trebuie să se gândească bine la ce face. Eu m-am gândit și nu discut despre asta. Am și eu niște motive. Sunt ale mele. Le știu eu. Le știe Dumnezeu.

Poate într-o carte am să le scriu. Tata a fost foarte bogat când era mic. O viață întreagă eu m-am sacrificat. În viitor, pentru ce o să ne mai sacrificăm? Am știut să tac, să stau cu capul în jos când nu aveam voie să spun cine e tata. Am murit de foame, am murit de frig, am murit de frică. Acum am ce să mănânc, dar frica mi-a rămas. La facultate dacă nu aveai origine sănătoasă, nu intrai. Eu am citit „Crimă și pedeapsă” când nu trebuia. Eu mă gândesc la copiii ăștia care se uită la niște filme oribile”, a mărturisit actrița.

 

Cu toate că toată lumea o cunoaște drept un om pozitiv, atribuindu-se în viașa reală un rol care caracterizează fericirea în persoană, doamna teatrului nu este de acord cu așa ceva. „Lumea crede că eu sunt un om extraordinar de optimist. Nu sunt de acord cu asta. Eu cred că sunt un om foarte puternic. Dacă cineva mă enervează pe nedrept, mă supăr, mă consum. În urma experienței mele de viață, m-am învățat să rabd. Mi s-a întâmplat să depind de niște oameni, a trebui să le îndur injuriile și umilințele ca să pot să merg mai departe”, a dezvăluit Rodica Popescu Bitănescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×