Rihanna se alătură luptei împotriva coronavirusului! Donează o sumă impresionantă prin intermediul fundației sale

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
23/03/2020, 17:21
Rihanna se alătură luptei împotriva coronavirusului! Donează o sumă impresionantă prin intermediul fundației sale
Rihanna a donat 5 milioane de dolari în sprijinul luptei cu pandemia de coronavirus. Sursa foto: bustle.com

Noul coronavirus a ucis deja peste 15.400 de persoane din întreaga lume, iar bilanțul tinde să capete proporții alarmante pe zi ce trece, mai ales că nu există un vaccin care să pună capăt pandemiei. Totodată, numărul cazurilor de îmbolnăviri a depășit pragul de 350.000, iar autoritățile din cele 165 de state afectate fac tot mai greu față situației, spre disperarea oamenilor.

Rihanna a donat cinci miloane de dolari în sprijinul luptei împotriva coronavirusului

În aceste condiții, tot mai multe celebrități se implică activ, îndemnându-ne să stăm acasă, pentru că numai așa vom putea să-i protejăm pe toți cei dragi. Spre exemplu, Rihanna a făcut în ultimele zile nenumărate apeluri pe rețelele de socializare, în speranța că astfel îi va determina pe fanii săi din toate colțurile lumii să dea dovadă de responsabilitate, acum când omenirea se confruntă cu una dintre cele mai mari amenințări din istoria sa.

Totodată, îndrăgita artistă originară din Barbados a decis să sprijine financiar toate instituțiile aflate în prima linie în lupta cu agentul patogen denumit științific COVID-19. Astfel, Robyn Rihanna Fenty, pe numele său din buletin, a donat prin intermediul fundației sala, Clara Lionel Foundation, suma de 5 milioane de dolari.

Unde vor ajunge banii donați de Rihanna

Potrivit unui comunicat dat publicității în cursul zilei de luni, 23 martie, vedeta va susține astfel   Direct Relief, Partners In Health, Feeding America, Comitetul Internaţional de Salvare (the International Rescue Committee), Fondul solidar de răspuns la COVID-19, lasat de Organizația Mondială a Sănătății, în parteneriat cu Fundația Organizației Națiunilor Unite și Swiss Philanthropy Foundation, dar și alte organizații care luptă cu această pandemie în SUA, Caraibe și Africa.

Fondurile vor sprijini:

  • furnizorii de produse alimentare care deservesc centrele în care locuiesc persoanele în etate ți alte comunități cu risc din Statele Unite,
  • accelerarea testării și îngrijirii în țări precum Haiti și Malawi, dar și mobilitarea resurselor necesare pentru cumunitățile locale,
  • achiziționarea de echipamente de protecție pentru spitale si laboratoare,
  • înființarea și întreținerea centrelor de terapie intensivă, dar și studiile de cercetare pentru găsirea unui vaccin.

Niciodată nu a fost mai important și mai urgent să protejăm și să fim alături de comunitățile marginalizate, fară suport, de cei care vor fi cel greu loviți de această pandemie”, a declarat Justine Lucas, director la Clara Lionel Foundation.

Fundatia a fost lansată în 2012 și poartă numele bunicilor artistei. Rihanna nu este singura celebritate care a donat sume impresionate de bani pentru sprijinirea luptei împotriva coronavirusului. Justin Timberlake, Donatella Versace, Ryan Reynolds, Blake Lively, Jennifer Garner, Amy Adams sau Jimmy Fallon au venit la rândul lor în ajutprul instituțiilor aflate în prima linie în această bătălie.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×