Rezultate turul 2 alegeri prezidențiale în Diaspora. Klaus Iohannis 93,96%, Viorica Dancila 6,03% – UPDATE

Daniel Scripcaru   
în Alegeri Prezidențiale 2019
25/11/2019, 07:33
Rezultate turul 2 alegeri prezidențiale în Diaspora. Klaus Iohannis 93,96%, Viorica Dancila 6,03% – UPDATE
Rezultate turul 2 alegeri prezidențiale în Diaspora

Au venit rezultatele din turul 2 la alegerile prezidențiale în Diaspora! Dacă în țară Klaus Iohannis a obținuț un scor mai mult decât liniștitor în fața contracandidatei sale, Viorica Dăncilă, altfel stau lucrurile în Diaspora! Românii din afara țării i-au dovedit președintelui că doresc o schimbare ori au vrut să demonstreze ceva PSD-ului.

UPDATE, ora 8.12: S-au centralizat rezultatele din 824 de secții din 838, iar victoria președintelui actual rămâne clară: Klaus Iohannis – 93,96%, Viorica Dăncilă – 6,03%.


Rezultate turul 2 alegeri prezidențiale în Diaspora

Scorul obținut de Klaus Iohannis în afara țării este unul amețitor: 93,97% din sufragii au mers spre candidatul Partidului Național Liberal, iar numărătoarea voturilor încă nu s-a terminat!

Acestea sunt datele provizorii, după centralizarea voturilor din 800 de secții din totalul celor 838 secții arată că actualul președinte Klaus Iohannis a obținut 93.97% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut 6.02%. În țară, Klaus Iohannis a obținut 67%, iar Viorica Dăncilă 33%.

Președintele Klaus Iohannis le-a mulțumit românilor din afara țării

Diaspora l-a votat masiv, iar președintele Klaus Iohannis le-a mulțumit românilor din afara țării pentru asta, în discursul de după aflarea rezultatelor din turul 2 al al alegerilor prezidențiale.

”Romania a castigat astazi, dragi romani! Romania moderna, normala, europeana a castigat astazi. Romanii au fost eroii zilei de astazi, au mers intr-un numar impresionant sa voteze si acesta este cel mai important castig pe ziua de astazi. Aici o mentiune speciala pentru romanii din diaspora care au mers in numar extraordinar de mare la vot.

Este o victorie importanta, victoria de astazi. Este cea mai categorica victorie obtinuta vreodata impotriva PSD-ului! Primesc aceasta victorie cu bucurie, cu multumire, cu modestie si cu incredere in Romania.

Va promit astazi ca voi fi presedintele tuturor romanilor – si al celor care m-au votat, carora le multumesc in mod expres, si al celor care nu m-au votat. Voi fi si presedintele celor care nu au votat deloc, cu speranta ca data viitoare vor merge, totusi, la vot!

Acum sunt multe lucruri de facut. Ma voi implica pentru a crea o noua majoritate cu partide care vor duce Romania spre europenizare, spre Romania normala. Va promit inca un lucru: Voi fi un presedinte total implicat pentru Romania!”, a spus președintle Klaus Iohannis.

Dacă în primul tur au votat peste hotare aproape 700.000 de români, acum s-au prezentat la urne aproape un milion de oameni. Și în țară s-au prezentat 9 milioane de romani la vot, dintr-un total de peste 18.200.000 de oameni. Cu toate acestea, cifrele spun că a fost cea mai slabă prezență la vot de după 1989, cu un procent de 49,87%.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×