Presa internațională este sigură de victoria lui Klaus Iohannis în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Ce au titrat marile publicații din Vest

Presa internațională este sigură de victoria lui Klaus Iohannis în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Ce au titrat marile publicații din Vest
Presa internațională anticipează victoria lui Klaus Iohannis în fața Vioricăi Dăncilă *foto: captură reuters

Presa internațională din occident a comentat turul 2 al alegerilor prezidențiale din România, dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Jurnaliștii din toată Europa sunt siguri că prezidențiabilul PNL va obține un nou mandat de președinte.

Presa internațională știe deja cine va câștiga alegerile prezidențiale din România.

Agența de presă Reuters a scris că Iohannis va câștiga cu o majoritate confortabilă: „Românii sunt așteptați la urne duminică pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Rezultatul probabil este realegerea actualului președinte, Klaus Iohannis, care a promis să repornească reformele în domeniul justiției, încetinite de Guvernele social-democrate succesive. Cu toate că nu au fost realizate sondaje de opinie în ultima perioadă, Klaus Iohannis pare favorit să o învingă cu o majoritate confortabilă pe Viorica Dăncilă, fost premier PSD al țării”.

„Actualul președinte al României, Klaus Iohannis, pare că va fi reales în urma celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale de duminică, ceea ce ar confirma traiectoria pro-europeană a acestei țări est-europene. La 30 de ani de la căderea comunismului, fostul profesor de fizică Iohannis, de centru-dreapta, candidează împotriva liderului PSD și fost premier, Viorica Dăncilă”, au titrat cei de la France 24.

Europa Liberă: „Președinte pro-european al României pare că va fi reales”

Cei de la Radio Europa Liberă susțin că „Președintele pro-european al României, Klaus Iohannis, pare că va fi reales în cadrul turului secund al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, scrutin care opune un fost profesor și un candidat de stânga care a ocupat funcția de premier până luna trecută, când frustrarea în creștere față de corupție și alte probleme au dus la căderea Guvernului său”.

Și cei de la RFI au arătat cât de importante au fost voturile din Diaspora: „Analiștii susțin că supraviețuirea lui Dăncilă în funcția de lider al PSD este în joc duminică. Cele 22 de procente pe care le-a obținut în primul tur sunt la jumătate față de procentele obținute de PSD la alegerile parlamentare din 2016”.

Asta în timp ce cei de la Associated Press au scris că „Românii votează în cadrul celui de-al doilea tur al prezidențialelor, președintele în funcție, Klaus Iohannis, sperând să obțină un al doilea mandat. Iohannis o înfruntă duminică pe Viorica Dăncilă, liderul Partidului Social Democrat și fost premier al țării”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×