Când se afișează pe edu.ro rezultatele la simularea pentru Evaluarea Națională 2019

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
12/03/2019, 12:35
Când se afișează pe edu.ro rezultatele la simularea pentru Evaluarea Națională 2019 GALERIE FOTO
Elevii din învățământul preuniversitar beneficiază de burse

Simularea pentru Evaluarea Națională 2019 a continuat, astăzi, cu proba la Matematică. Mâine este examenul la Limba și literatura maternă și, spre finalul lunii, vor fi afișate rezultatele finale la toate probele.

Când se afișează rezultatele la simularea pentru Evaluarea Națională 2019. Suspans pentru părinți și elevi

Elevii și părinții lor vor avea de așteptat până pe 22 martie pentru a afla rezultatele la simularea pentru Evaluarea Națională 2019. Proba de Matematică a început azi la ora 9.00, când în sală au fost distribuite subiectele. Elevii s-au aflat în bănci de la ora 8.30, conform regulamentului.

Despre subiecte se știe că sunt redactate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și trebuie să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen. „Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea”, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. Ulterior, rezultatele simulării vor fi dezbătute în fiecare școală cu elevii și părinții.

Rezultatele la simularea pentru Evaluarea Națională 2019 se afișează pe 22 martie
Rezultatele la simularea pentru Evaluarea Națională 2019 se afișează pe 22 martie

Protest în prima zi

Prima zi a simulării Evaluării Naționale 2019 a fost marcată de protestul Consiliului Național al Elevilor, care i-a îndemnat pe cei care au susținut examenul la Limba si Literatura română să dea foaia goală la finalul probei.

„Invităm elevii din România să ni se alăture în protestul prin care ne opunem modului în care sunt organizate simulările examenelor naționale. Mai mult decât orice altceva, o facem pentru generațiile viitoare, pentru că ele nu trebuie să fie asemenea nouă, o generație de sacrificiu, o generație de cobai ai Ministerului Educației Naționale. Modificările nefundamentate din acest an ne fac să refuzăm a fi părtași la acest experiment, unde examenele par a deveni un scop, nu un mijloc”, au îndemnat cei din Consiliul Național al Elevilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×