Simulare Evaluare Națională 2019. Barem de corectare la Limba și literatura română

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
11/03/2019, 15:44
Simulare Evaluare Națională 2019. Barem de corectare la Limba și literatura română GALERIE FOTO
Simulare Evaluare Națională 2019. Barem de corectare la Limba și literatura română

Simulare Evaluare Națională 2019. Prima probă, cea la Limba și literatura română, a avut loc luni, 11 martie, de la ora 09:00. Subiectele pe care elevii de clasa a VIII-a le-au avut de rezolvat au fost structurate în două mari cerințe. Avânt în vedere experiența anilor precedenți, baremul de corectare la Limba și literatura română va fi afișat pe site-ul Ministerului Educației Naționale, după ora 15:00.

Simulare Evaluare Națională 2019

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Consiliul Național al Elevilor i-a îndemnat pe elevii de clasa a VII-a care au susținut luni simularea la Evaluarea Naţională să dea foaia goală, ca formă de protest față de problema metodelor de evaluare din sistemul de învățământ. „Invităm elevii din România să ni se alăture în protestul prin care ne opunem modului în care sunt organizate simulările examenelor naționale. Mai mult decât orice altceva, o facem pentru generațiile viitoare, pentru că ele nu trebuie să fie asemenea nouă, o generație de sacrificiu, o generație de cobai ai Ministerului Educației Naționale. Modificările nefundamentate din acest an ne fac să refuzăm a fi părtași la acest experiment, unde examenele par a deveni un scop, nu un mijloc. Dăm foaia goală pentru că simulările nu ne vor evalua competențele, ci doar cunoștințele. Nu ne vor evalua capacitatea de a gândi critic, ci doar capacitatea de a reproduce informațiile care ne-au fost dictate la clasă”, se arată într-un comunicat de presă.

Baremul de corectare va fi afișat pe site-ul Ministerului Educației
Baremul de corectare va fi afișat pe site-ul Ministerului Educației

Barem de corectare la Limba și literatura română

În anii precedenți, baremul de corectare la Limba și literatura română a fost afișat pe site-ul Ministerului Educației Naționale în cursul aceleiași zile, după ora 15:00. Cel mai probabil așa vor sta lucrurile și la simularea de la Evaluarea Națională 2019. Ca răspuns la protestul elevilor, Ministerul Educației a oferit un răspuns tot prin intermediul unui comunicat de presă.

„Având în vedere inițiativa Consiliului Național al Elevilor de a organiza un protest cu scopul de a boicota simularea Evaluării Naționale, Ministerul Educației Naționale face următoarele precizări: rezultatele obținute de elevi la examenele naționale arată că se impune intensificarea eforturilor tuturor factorilor implicaţi pentru asigurarea succesului educațional al tuturor copiilor”, a precizat Ministerul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×