Reuters: Siegfried Mureșan, propunerea României pentru funcția de comisar european!

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/11/2019, 15:17
Reuters: Siegfried Mureșan, propunerea României pentru funcția de comisar european! GALERIE FOTO
Siegfried Mureșan este omul pe care liberalii îl vor comisar european. Sursa foto - facebook

Agenția de știri Reuters a scris că Siegfried Mureșan este propunerea României pentru funcția de comisar european! Astfel, Guvernul Orban va trimite la mijlocul acestei săptămâni o scrisoare de urgență Comisiei Europene, prin care îl va propune pe europarlamentarul liberal. „O scrisoare va fi trimisă la Bruxelles astăzi sau miercuri devreme”, a declarat, potrivit agenției Reuters un oficial român implicat în procesul de nominalizare.

Reuters: Siegfried Mureșan, propunerea României pentru funcția de comisar european!

Un alt oficial a declarat pentru aceeaşi agenţie de presă că: „s-a convenit că Mureșean este propunerea României”. Vă readucem aminte că după respingerea Rovanei Plumb și a lui Dan Nica, fosta șefă a Executivului de la București, Viorica Dăncilă, l-a propus pe Victor Negrescu pentru funcția de comisar european. Nici a treia propunere nu a fost pe placul europenilor. Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Mina Andreeva, a ieșit prima la rampă,

Aceasta a transmis în urmă cu o săptămână că sunt cunoscute disensiunile de la Bucureşti, dar că există „dubii mari” referitoare la legitimitatea propunerii transmise de guvernul Dăncilă, indicând că președintele Klaus Iohannis s-a opus propunerii formulate de Viorica Dăncilă. Mai mult de atât, Andreeva a spus că „oricare va fi noul candidat român, el sau ea trebuie să fie acceptat de către preşedintele-ales şi trebuie să reuşească să obţină susţinerea necesară în Parlamentul European.

Cine este Siegfried Mureșan

Europa trebuie să meargă înainte”, a mai menţionat Andreeva. Trebuie specificat că Ludovic Orban, noul premier al României a spus încă de la preluarea mandatului, că nominalizarea unui comisar european este una dintre prioritățile noului guvern. Orban a arătat că va exista o procedură care va presupune consultarea cu președintele Iohannis, precum și cu Parlamentul. Acesta nu a mai stat pe gânduri şi, conform presei internaționale, Siegfried Mureșan va fi noua propunere de comisar european pentru Transporturi.

Siegfried Vasile Mureșan este născut la 20 septembrie 1981, în Hunedoara și este un economist și om politic român, deputat european din partea Grupului PPE și membru al Partidului Național Liberal. Începând din luna ianuarie 2015, deține și funcția de purtător de cuvânt al Partidului Popular European.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×