Arcul de Triumf din Paris, vandalizat! Guvernul ar putea institui starea de urgență VIDEO

Alexandra Chivu  
înStiri de ultima ora
02/12/2018, 15:07
Arcul de Triumf din Paris, vandalizat! Guvernul ar putea institui starea de urgență VIDEO
Președintele Franței a convocat o reuniune de urgență

Violențele la Paris continuă! După revolta ”vestelor galbene”, Emmanuel Macron a convocat, duminică dimineață, o reuniune de urgență la Elysée. Pe scurt, protestatarii din mișcarea numită ”vestele galbene” și-au manifestat furia împotriva deciziei președintelui Franței de a crește prețurile la combustibil. Așadar, aproximativ 1.000 de indivizi s-au rupt de marșul pașnic, care era compus din 5.000 de participanți, și au atacat jandarmi, au incendiat mașini și au vandalizat magazinele din jur. În cele din urmă, 110 oameni, atât manifestanți, cât și polițiști, au fost răniți. Tototdată, 265 de protestatari au fost arestați.

Drept urmare, Emmanuel Macron a cerut de urgență o reuniune la Paris, pentru a găsi o soluție, după violențele extreme din ultimele zile de la proteste, căci sâmbătă seară, participanții ”vestelor galbene” au distrus și centrul Parisului. Reuniunea va avea loc imediat ce președintele Franței va sosi de la summit-ul G20 din Argentina. La aceasta va participa și premierul Edouard Philippe, ministrul de Interne Christophe Castaner și ”serviciile competente”. În acest moment, Parisul este sub asediu, iar Guvernul ar putea institui starea de urgență!

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Reuniune de urgență la Paris, după revolta ”vestelor galbene”! Emmanuel Macron caută soluții pentru a rezolva problema

reuniune de uergenta la paris dupa revolta vestelor galbene
Violențele la Paris continuă

În această dimineață, 2 decembrie, purtătorul de cuvânt al executivului de la Paris, Benjamin Griveaux, a transmis că Guvernul Francez va studia toate opțiunile pentru a evita noi episoade de violență. ”Christophe Castaner (ministrul de Interne) a evocat starea de urgenţă. La această oră se desfăşoară o reuniune cu preşedintele Republicii, cu premierul (Edouard Philippe) şi ministrul de Interne pentru a face mai întâi bilanţul zilei de ieri (sâmbătă) şi a se vedea ce măsuri ar trebui luate pentru a evita astfel de evoluţii, pentru că nu există nicio îndoială că fiecare weekend se transformă într-un protest şi un ritual de violenţă”, a declarat Benjamin Griveaux, într-o intervenție la Europe 1, conform agerpres.ro.

Arcul de Triumf, vandalizat

Arcul de Triumf, vandalizat  După ce manifestanții ”vestelor galbene” au distrus magazinele, mașinile din centrul Parisului, aceștia au devastat și Arcul de Triumf. De la ora 5 dimineața, au năvălit huliganii, extremiștii de dreapta și grupuri de mascați în negru, care au distrus monumentul care adăpostește mormântul soldatului necunoscut.
Arcul de Triumf a fost vandalizat de manifestanții ”vestele galbene”

După ce manifestanții ”vestelor galbene” au distrus magazinele, mașinile din centrul Parisului, aceștia au devastat și Arcul de Triumf. De la ora 5 dimineața, au năvălit huliganii, extremiștii de dreapta și grupuri de mascați în negru, care au distrus monumentul care adăpostește mormântul soldatului necunoscut.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×