IMAGINI LIVE: Proteste violente în Franța! Gaze lacrimogene, tunuri de apă și piatră cubică scoasă de pe Champs Elysees

Maria Cristina    Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/11/2018, 13:58
IMAGINI LIVE: Proteste violente în Franța! Gaze lacrimogene, tunuri de apă și piatră cubică scoasă de pe Champs Elysees GALERIE FOTO

Vezi AICI imagini LIVE de la protestul violent din Franța! Gaze lacrimogene, tunuri de apă și piatră cubică scoasă de pe celebrul bulevard Champs Elysees. Zeci de mii de manifestanți sunt așteptați peste tot în Franța sâmbătă, 24 noiembrie, pentru  a protesta la mărirea din nou a carburanților, potrivit Le Monde. Oamenii legii au folosit, pentru a calma protestatarii, gaz lacrimogen, dar și turnuri cu apă. De asemenea, în aceată inițiativă, cetățenii nemulțumiți aproape că au împânzit reședința lui Emmanuel Macron, din cauza faptului că își doresc demisia acestuia.

Această mișcare, numită #NoiToate(Nous Toute), care a fost înființată în septembrie și a primit sprijinul multor asociații, intenționează să treacă de la ”mărturie la acțiune”, mai apoi pentru a cere ”sfârșitul impunității pentru agresori”. Sunt prevăzute manifestații în aproximativ 50 de orașe franceze, iar printre ele se numără și Paris. Acțiunea din capitala Franței a fost deturnată de cei numiți drept protestatarii ”vestele galbene”, ei fiind cei care se opun majorării taxelor la carburanți.

imagini live proteste violente franta
Proteste violente în Franța

Imagini live proteste violente în Franța! Protestatarii au scos piatra cubică de pe Champs Elysee, iar forțele de ordine au dat cu gaze lacrimogene și tunuri de apă

Conform imaginilor transmise de Associated Press, la mitingul de sâmbătă din Paris s-au înregistrat victime și acte de violență între manifestanți și oamenii legii. Spiritele s-au încins pentru că forțele de ordine au început să dea cu gaze lacrimogene și cu tunuri de apă în mulțime pentru a preveni ca mulțimea să nu se năpustească asupra Palatului Elysee.

În timpul protestului, unii manifestanți au cântat imnul național, iar alții aveau pancarte pe care aveau scris ”Macron, demisia!” ori ”Macron e un hoț!”, conform stirileprotv.ro. De asemenea, sunt prevăzute proteste și în alte zone alte Europei printre care Geneva, în mai multe orașe germane precum Koln sau Frankfurt, Roma, Stockholm și la Atena.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×