Rețete de post care înlocuiesc alimentele interzise în această perioadă

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
01/04/2020, 10:01
Rețete de post care înlocuiesc alimentele interzise în această perioadă

Postul Paștelui ne determină să înlocuim anumite alimente nesănătoase. Soia, năutul sau legumele sunt de bază atunci când ții post. Dacă ești în pană de idei lasă-te inspirat de rețetele de mai jos care pe lângă faptul că sunt ușor de pregătit și sunt și foarte sățioase.

3 rețete de post care înlocuiesc carnea perioada aceasta

Soia este o sursă excelentă de albumină, potasiu, magneziu, fosfor, calcul, fier, dar  și vitamine. De asemenea, soia este unul dintre alimentele care înlocuiește cu succes carnea, mai ales în perioada posturilor de peste an. Această legumă se folosește din cele mai vechi timpuri, iar nutriționiștii recomandă consumul a 25 de grame zilnic.

Șnițele din soia, gustoase și sățioase în perioada postului

Ingrediente necesare: 

  • 250 grame de boabe de soia
  • 200 grame de făină albă
  • 300 grame de pesmet
  • ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare. Urmează pașii de mai jos: 

  1. Boabele de soia se pun la fiert într-o oală cu apă și sare. După ce au fiert circa 30 de minute se lasă la scurs
  2. Separat într-un castron se pune apă în care se va adăuga treptat făina până când se obține un amestec ca cel de la clătite
  3. Se adaugă sare și soia care a fost pasată cu ajutorul unui blender vertical
  4. Cu ajutorul compoziției obținute se formează șnițelul care se va da prin pesmet și se va prăji în uleiul bine încins
  5. Șnițelul de soia se prăjește pe ambele părți și se lasă la scurs pe o farfurie acoperită cu șervețel
  6. Șnițelul se poate servi ca atare sau cu salată verde. Poftă bună!

Tocăniță de năut, aromată și plină de proteine vegetale

Ingrediente necesare pentru 6 porții: 

  • 300 grame năut uscat
  • 3-4 roșii de dimensiuni potrivite
  • 2 cepe
  • 2 ardei grași
  • 1 morcov
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • ulei vegetal
  • sare și piper, în funcție de gust.

Cum se pregătește tocănița de năut care o înlocuiește pe cea de carne:

  1. Năutul uscat se spală și se lasă la înmuiat peste noapte într-un vas acoperit cu apă
  2. Năutul se scurge bine de apă și se pune la fiert în apă cu sare timp de aproximativ 40 de minute
  3. Când a fiert bine și bobul s-a pătruns se scurge de apă și se lasă deoparte
  4. Legumele se curăță, se spală și se toacă mărunt
  5. Într-o tigaie bine încinsă se pun la călit toate legumele, iar după circa 3 minute se adaugă și roșiile tăiate cuburi
  6. Se pune în tigaie și năutul și se lasă pe foc până scade lichidul
  7. Se amestecă continuu în tocăniță ca să nu se lipească
  8. La final se adaugă cimbru, sare și piper. Spor la treabă!

Chifteluțe de cartofi cu năut

Ingrediente: 

  • 400 de grame de cartofi care au fost fierți în prealabil
  • o conservă de năut
  • o lingură de suc de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • pătrunjel sau cimbru
  • sare și piper.

Mod de preparare chiftele de cartofi cu năut:

  1. Cartofii și năutul se pasează ca pentru piure și se adaugă zeama din conservă
  2. Se mai pune și sucul de lămâie, coaja rasă, sare și piper și se amestecă bine
  3. Chifteluțele se modelează cu mâinile ude
  4. Se prăjesc în ulei bine încins la foc mediu spre mare
  5. Chiftelele sunt gata când sunt rumenite pe ambele părți.

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×