Rețetă de post: paste cu ciuperci și sos de roșii. Se prepară repede și e foarte delicioasă

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
19/03/2020, 11:43
Rețetă de post: paste cu ciuperci și sos de roșii. Se prepară repede și e foarte delicioasă
Penne cu ciuperci și sos de roșii, rețeta ideală în post. Sursa foto: Pinterest.com

Mâncărurile italienești sunt gustoase și foarte ușor de pregătit. Pastele, preparatul cel mai apreciat în bucătăria italienescă și nu numai, sunt delicioase și nici nu necesită foarte mult. Pennele cu ciuperci și sos de roșii este rețeta recomandată pentru azi.

Penne cu ciuperci și sos de roșii, rețeta ideală în post

Pastele sunt alternativa ideală atunci când ești în pană de idei sau pe fugă. Dacă simți nevoia să pregătești ceva sănătos, gustos, simplu și rapid în același timp pastele sunt răspunsul. Pentru această rețetă nu ai nevoie de multe ingrediente și masa este gata în mai puțin de 20 de minute.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingrediente necesare pentru 4 porții: 

  • 250 de grame de paste penne
  • 350 de grame sos de roșii cu busuioc
  • 400 de grame de ciuperci brune
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare penne cu ciuperci și sos de roșii

  1. Într-o oală se pune apă la fiert pentru paste
  2. Când apa începe să fiarbă se adaugă un praf de sare și pastele care urmează să stea pe foc conform instrucțiunilor de pe ambalaj, între 8 și 12 minute
  3. Între timp se pregătește sosul de ciuperci. Acestea se curăță, se spală și se taie bucăți mici
  4. Ciupercile și cei doi căței de usturoi tocați se sotează în puțin ulei de măsline
  5. În momentul în care ciupercile sunt gata se adaugă sosul de roșii cu busuioc
  6. Se condimentează sosul cu sare și piper, în funcție de preferințele fiecăruia
  7. Sosul trebuie să stea pe foc circa 3-4 minute și apoi se adaugă pastele fierte
  8. Se amestecă în continuu ca să nu se lipească sosul care îmbracă pastele
  9. Dacă sosul vi se pare prea gros se mai poate adăuga puțină din apa în care au fiert pastele și se mai țin pe foc 2 minute
  10. Pastele cu ciuperci și sos de roșii se servesc calde. Poftă bună!

 

 

 

 

 

 

Închide ×