Rețeta zilei de azi, 4 octombrie: paste quatro formaggi

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
04/10/2019, 14:06
Rețeta zilei de azi, 4 octombrie: paste quatro formaggi
Rețetă de paste quatro formaggi. Sursa foto: pizzeriaarena.ro

Rețeta zilei de azi, 4 octombrie, pe care FANATIK ți-o propune este cea de paste quatro formaggi. Este una dintre cele mai delicioase rețete italienești care nu necesită mari bătăi de cap. Pentru această rețetă, după cum îi spune și numele, ai nevoie de paste făinoase și de mai multe tipuri de brânză. Citește mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare.

Rețeta de paste quatro formaggi: Ingrediente

  • 250 de grame de paste (poți opta de la spaghete până la penne);
  • 50 de grame de mozzarella;
  • 50 de grame de gorgonzola;
  • 50 de grame de parmezan;
  • 50 de grame de brie;
  • 3-4 căței de usturoi tocați;
  • una sau două linguri de ulei de măsline;
  • pătrunjel proaspăt și oregano;
  • aproximativ 200-250 de grame de smântână.
paste quatro formaggi
Poți adăuga bucăți de bacon sau slănină pentru un plus de gust. Sursa foto: comandapizza.ro

Mod de preparare:

Cele mai delicioase paste quatro formaggi sunt cele cu penne, dar poți alege orice tip de paste. Fierbe pastele într-o crăticioară și apoi scurge-le bine într-un bol. Ia o tigaie mare și unge-o cu unt și uleiul de măsline. Adaugă usturoiul și lasă-l la sotat 2-3 minute. Toarnă în tigaie puțin din apa în care ai fiert pastele, pastele și smântâna deasupra.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În momentul în care începe să dea în clocot, adaugă treptat brânzeturile. Ideal este să încep cu brânzeturile care se topesc mai greu și să le pui pe cele mai ușor de topit deasupra. Adaugă deasupra sare, piper și verdețurile alese. Amestecă timp de un minut. Dă aragazul la foc mic și lasă pastele să se îmbibe bine cu brânza și smântâna aproximativ 3-4 minute. Poți adăuga, pentru un plus de gust, câteva bucăți de slănină prăjită sau bucăți de bacon tăiate mărunt. Rețetă inspirată de pe rețete.unica.ro.

 

 

Închide ×