Rețetă de post simplă și delicioasă: gogoși pufoase ca la bunica acasă. Cu acest desert vei încânta toată familia

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
12/03/2020, 13:30
Rețetă de post simplă și delicioasă: gogoși pufoase ca la bunica acasă. Cu acest desert vei încânta toată familia
Gogoși pufoase și aromate, ideale pentru Postul Paștelui. Sursa foto: Pinterest.com

Nimeni nu poate resista gogoșilor pufoase și aromate exact așa cum le pregătea bunica în copilărie. Cu acest desert simplu, dar gustos vei încânta toată familia și gogoșile vor dispărea de pe farfurie în secunda doi. Astăzi vă recomandăm o rețetă ideală în perioada postului. 

Gogoși de post pufoase și aromate, ca pe vremea bunicii

Gogoșile nu sunt doar bune, ci sunt și foarte ușor de pregătit. Când simți nevoia de ceva dulce și nu ai foarte mult timp de stat în bucătărie încearcă rețeta de gogoși de mai jos pentru care nu trebuie să depui prea mult efort. Desertul acesta este ideal pentru zilele în care ții post, dar vrei să ai pe masă și ceva dulce, pufos și savuros.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingrediente necesare gogoși de post: 

  • 500 de grame de făină albă
  • 250 ml de apă călduță
  • 25 de grame de drojdie proaspătă
  • 2 esențe de vanilie
  • 3-4 linguri de zahăr
  • un praf de sare
  • puțin ulei de floarea soarelui
  • zahăr vanilat pentru decor

Mod de preparare gogoși pufoase și aromate, ideale pentru post

  1. Drojdia se dizolvă în puțină apă călduță. În cazul ai drojdie uscată se vor folosi doar 10 grame
  2. Separat într-un vas încăpător se pun făina și praful de sare
  3. Se adaugă peste făină drojdia care s-a desfăcut în apă
  4. Se mai pun în vas cele două esențe de vanilie și puțin ulei
  5. Treptat se toarnă restul de apă călduță și se amestecă până când se formează un aluat omogen și lipicios
  6. Aluatul obținut nu trebuie să se lipească de mâini. Se lasă acoperit la dospit până își dublează volumul
  7. Se unge un blat cu puțin ulei și făină și se întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor
  8. Gogoșile se formează cu ajutorul unui pahar sau se taie cu cuțitul și se mai lasă să crească 2-3 minute
  9. Într-o tigaie înaltă se pune ulei la încins și se prăjesc gogoșile pe ambele părți
  10. Se scot din tigaie și se pun pe un șervet de hârtie astfel încât să se absoarbă excesul de ulei
  11. Gogoșile pufoase și aromate se pudrează cu zahăr vanilat
  12. Se servesc calde împreună cu o cană de ceai
  13. Poftă bună!

 

 

 

 

Închide ×