Rețetă de post delicioasă și rapidă: shaorma ”cu de toate” făcută în casă. E mai bună ca la fast food

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
11/03/2020, 13:35
Rețetă de post delicioasă și rapidă: shaorma ”cu de toate” făcută în casă. E mai bună ca la fast food
Rețetă de shaorma ideală în perioada postului. Sursa foto: Pinterest.com

Dacă ai poftă de shaorma, dar totuși ești una dintre persoanele credincioase care ține Postul Paștelui, află că există o variantă și pentru această perioadă și este mult mai gustoasă și sănătoasă decât la fast food. 

Shaorma de post, simplu și ușor de preparat în casă

Shaorma e un preparat oriental foarte apreciat și de români. Shaorma este o mâncare arăbească din zona Levantului care se poate mânca în orice moment al zilei și mai ales, este un preparat stradal foarte apreciat de oamenii din lumea întreagă, inclusiv de români.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cu de toate sau cu ingredientele care-ți plac, sharoma poate fi pregătită foarte ușor și în bucătăria de acasă și nici nu-ți trebuie foarte mult timp. Shaorma făcută acasă este o alternativă sănătoasă și gustoasă la cele pe care le găsești în fast food-urile din oraș.

Ingredinte necesare shaorma de post: 

  • 4 bucăți de burgeri vegetali cumpărați sau făcuți în casă din năut
  • lipii
  • 2 roșii
  • o ceapă roșie
  • o legătură de ceapă verde
  • 2-3 castraveți
  • un ardei gras roșu
  • 5-6 măsline
  • maioneză de post
  • 4 cartofi
  • ketchup
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare shaorma de casă ”cu de toate”, ideală în post

  1. Cartofii se curăță de coajă și se taie fâșii subțiri care vor sta la cuptorul preîncălzit circa 20 de minute la 250 de grade Celsius
  2. Într-o tigaie bine încinsă se prăjesc burgerii pentru aproximativ 4 minute pe fiecare parte astfel încât să fie bine făcuți
  3. Legumele se spală, se curăță și se taie rondele
  4. Pe o foaie de lipie se pune maioneza, cartofii scoși de la cuptor, burgerii tăiați felii și legumele proaspete
  5. Se condimentează cu sare și piper, în funcție de preferințele fiecăruia
  6. Se adaugă la final ketchupul și se împăturește sharoma
  7. Spor la treabă și poftă bună!

Shaorma de post se poate pregăti și cu cartofi prăjiți, varză, castraveți și gogoșari murați la fel ca rețeta clasică. În plus, un alt ingredint care se mai poate adăuga în perioada postului în sharoma este soia care îi oferă preparatului o anumită savoare.

 

    " data-target="dir.auto">

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×