STIRIRIMONDENE.FANATIK vă prezintă o reţetă delicioasă de pizza Calzone. Reţeta este indicată vegetarienilor dar şi celor care ţin post în această perioadă. Reţeta este una uşor de pregătit, iar cei musafiririi care o vor gusta nu vor mai pleca fără sa ştie cum să o prepare şi ei.
Rețetă de post: „pizza calzone” făcută în casă
Vă prezentăm un pic mai jos o reţetă delicioasă de pizza Calzone. Reţeta este indicată vegetarienilor dar şi celor care ţin postul Paştelui. Pizza Calzone este uşor de pregătit, iar invitaţii ce o vor gusta nu vor mai pleca fără reţeta de preparare. Pentru prepararea pizzei Calzone sunt necesare cîteva alimente.
Ingrediente:
250 de grame de făină albă
1/2 plic drojdie uscată
1 linguriţă rasă de zahăr
1/2 linguriţă de sare
170 mililitri de apă călduţă
1 lingură de ulei de măsline
Cum se face umplutura pentru pizza Calzone
Pentru umplutură:
2 cepe mici albe
2 cepe mici roşii
2 linguri ulei pentru călit ceapa
2 linguri ketchup
Mod de preparare:
Pentru început se amestecă drojdia cu zahărul şi o linguriţă de făină. Peste acestea se adaugă 100 de mililitri de apă călduţă şi se lasă la dospit timp de 10 minute.
Apoi, într-un vas se pun făina şi sarea. În mijlocul făinii se face o gaură în care se toarnă drojdia dospită. Se frământă cu mâna şi se adaugă restul de apă călduţă.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Aproape de final se pune uleiul. Frământatul se termină când aluatul va începe să se desprindă de pe degete. Aluatul va trebui să fie un pic mai moale.
Peste aluatul frământat se presară un pic de făină, se acoperă cu un prosop, se pune la loc ferit de căldură, pentru 45-60 de minute.
Cât aluatul este la crescut, se pregăteşte ceapa. Aceasta se curăţă, se feliază şi se căleşte în două linguri de ulei, după care se lasă la răcit.
După ce aluatul a crescut, se ia şi se întinde pe blatul de lucru, tapetat în prealabil cu puţină făină. Peste jumătate de aluat intins se pune ceapă călită şi pe cealaltă jumătate se întinde ketchup.
Apoi, aluatul se îndoaie şi se apasă marginile, apoi se mai îndoaie o dată şi se întinde cu mâna. Marginile vor fi izolate cu o furculiţă.
Se pune plăcinta rezultată pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul preâncălzit pentru 25-30 de minute sau pînă când aceasta se rumeneşte frumos deasupra.