Reţeta de weekend: prăjitură cu afine simplu de preparat. O laşi la cuptor doar 5 minute

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
23/02/2020, 15:52
Reţeta de weekend: prăjitură cu afine simplu de preparat. O laşi la cuptor doar 5 minute
Cum să prepari cea mai gustoasă prăjitură de afine. Sursa foto: pinterest.com

Crede-ne pe cuvânt, nimic nu se compară cu un desert delicios și ușor de gătit, pe care să îl savurezi alături de toți cei dragi într-o zi liniștită de weekend. Preparatul pe care îți propunem să îl încerci astăzi îți va lăsa gura apă și, în plus, este ideal pentru momentele în care ți-e poftă de ceva bun, dar nu vrei să îți strici silueta.

Prăjitură cu afine, un răsfăț dulce pe placul tuturor

Vorbim despre o prăjitură cu afine care, pe lângă faptul că nu are nevoie de foarte multe ingrediente, se prepară extrem de rapid. Stă la cuptor doar cinci minute, după care este numai bună de servit. În plus, niciun pofticios nu va putea rezista acestui răsfăț dulce plin de savoare și prospețime.

Ingrediente

  • ulei – 6 linguri
  • zahăr – 6 linguri
  • ouă – 2 bucăți
  • suc de roșii – 6 linguri
  • făină – 400 g
  • bicarbonat de sodiu – un vârf de linguriță
  • gem de căpșuni, caise, piersici, prune sau afine – 400 g
  • bicarbonat de amoniu – un vârf de linguriță
  • unt – 100 g
  • gris – 125 g
  • lapte – 500 ml
  • zahăr – 100 g
  • zeama de la 1 lămâie
  • zeama de la 1 portocală
  • fructe din compot 500 g (mere, pere, prune, etc.)

Cum să prepari cea mai bună prăjitură cu afine

Pentru început, amestecă uleiul, zahărul, ouăle, sucul de roșii, bicarbonatul de sodiu, bicarbonatul de amoniu stins în zeamă de lămâie, până se topesc cristalele de zahăr. Apoi, adaugă făina, frământă cu atenție și lasă în repaus pentru aproximativ 15 minute. Întinde foi subțiri și pudrează cu făină, după care introduce în cuptor pe o tavă pudrată la rândul său cu făină, la temperatură moderată și așteaptă 4-5 minute, după care lasă la răcit.

Pentru cremă, fierbe laptele cu zahăr și gris, până când acesta se îngroașă și capătă consistență. Adaugă apoi untul și omogenizează compoziția, după care lasă la răcit. Urmează zeama de lămâie și portocala, apoi va trebui să amesteci totul cu mare atenție.

Foile se umplu astfel: o foaie, un strat de cremă din gris, o foaie, un strat de cremă din gris, fructe din compot, o foaie, gem în strat subțire, o foaie și apoi gem în strat subțire presărat cu nuca de cocos răzuită. După preferință, se poate face mai înaltă, respectând alternarea: foaie, crema de gris, se lasă la rece circa 12 ore, după care se porționează conform dorinței.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×