Rețeta zilei. Cea mai bună prăjitură cu brânză și afine

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
21/07/2019, 14:04
Rețeta zilei. Cea mai bună prăjitură cu brânză și afine
Prăjitura cu brânză și afine este ideală pentru zilele de vară. Sursa foto: a1.ro

Dacă ți-e poftă de un desert savuros, dar și sănătos  în același timp, FANATIK îți propune să încerci  prăjitura cu brânză și afine, perfectă pentru zilele călduroase de vară. Acest preparat fin și aerat este foarte  ușor de gătit și, în plus, cei dragi se vor îndrăgosti iremediabil de aroma sa unică.

Prăjitura cu brânză și afine, un răsfăț dulce pe placul tuturor

Toți pofticioșii  trebuie să încerce acest răsfăț dulce, mai ales că se prepară  chiar în propria bucătărie și  este o alternativă extrem de sănătoasă, în comparație cu majoritatea prăjiturilor din comerț, bogate în substanțe nocive pentru organismul uman.

Ingrediente

  • 400 g brânză de vaci cremoasă
  • 2(două) ouă
  • 190 g iaurt degresat
  • 5 linguri zahăr
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 3 linguri gris
  • 1 pahar afine (proaspete sau decongelate)
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • ½ linguriță praf de copt
  • 4 linguri făină
Cum să prepari cea mai bună prăjitură cu brânză șia fine. Sursa foto: unica.ro
Cum să prepari cea mai bună prăjitură cu brânză șia fine. Sursa foto: unica.ro

Cum să prepari o prăjitură cu brânză și afine de te lingi pe degete

Pentru început, ai nevoie de un robot de bucătărie în care să pui brânza, iaurtul, ouăle, zahărul și zahărul vanilat. Amestecă totul cu mare grijă, până când vei obține o cremă extrem de fină. Apoi, transferă tot acest amestec într-un bol, adăugându-i grisul, făina și praful de copt, amestecând continuu cu un tel. Adaugă afinele și, cu ajutorul unei spatule, amestecă ușor până vei obține o compoziție omogenă, pe care va trebui să o torni apoi într-o tavă, preferabil de 30×22 cm, tapetată în prealabil cu hârtie de copt.

În cazul în care folosești o formă de silicon, va trebui să ungi cu unt și să presări puțin gris. Introdu apoi tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de aproximativ 30 de minute. De îndată ce tava a fost scoasă din cuptor, aacoper-o cu o farfurie și  răstoarn-o cu grijă.. În final, îndepărtează hârtia de copt și decorează prăjitura cu zahăr pudră și afine. Desertul este gata, așa că nu ne rămâne decât să îți dorim Poftă Bună!

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Am înțeles